Η «ανικανότητα» στην Κέρκυρα και η άλλη Ελλάδα
Αφορμή για το σημερινό άρθρο δυο θέματα που αναφέρονται στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ και έχουν σχέση με δυο γήπεδα στίβου, που μέσα στον Ιούλιο ολοκληρώθηκαν, ένα στη Μήλο των 5.000 κατοίκων και ένα στο Καναλάκι της Πρέβεζας των 2.500 κατοίκων.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν τρεις μέρες δημοσιεύσαμε μια επιστολή (κραυγή αγωνίας) του κ. Ν. Μόσχου για την όλη κατάσταση στο ΕΑΚΚ, μια κατάσταση που αν συνεχιστεί θα διαλύσει τον στίβο, το άθλημα που έχει δώσει στο νησί μας τεράστιες και πολλές διακρίσεις. Τα όσα αναφέρει ο κ. Μόσχος για τις συμπεριφορές ή καλύτερα την διαχρονική κοροϊδία των φορέων, δεν έχει προηγούμενο. Εγώ δεν θα έλεγα «κοροϊδία» αλλά ανικανότητα ή έλλειψη θέλησης να στηρίξουν τον αθλητισμό και τη νεολαία.
Αφήνω στην κρίση του καθενός τα «υπό κατασκευή έργα» για τον στίβο που είναι ταρτάν στα γήπεδα της Αχαράβης, Λευκίμμης την επιδιόρθωση αυτού στο ΕΑΚΚ και τα κλειστά γυμναστήρια Βορρά, Νότου, Κερκυραϊκού. Κάποια από αυτά περιμένουν δεκαετίες να γίνουν, κάποια θα έχουν εξαγγελθεί τα τελευταία 5,6 χρόνια, υπάρχουν χρηματοδοτήσεις, αλλά μόνο στα λόγια και στα χαρτιά.
Αφορμή για το σημερινό άρθρο δυο θέματα που αναφέρονται στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ και έχουν σχέση με δυο γήπεδα στίβου, που μέσα στον Ιούλιο ολοκληρώθηκαν, ένα στη Μήλο των 5.000 κατοίκων και ένα στο Καναλάκι της Πρέβεζας των 2.500 κατοίκων. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε Περιφέρεια και Δήμο των περιοχών αυτών που υλοποιούν έργα απαραίτητα για τη νεολαία και δεν μένουν στις υποσχέσεις, όπως στην Κέρκυρα, με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη να είναι κοντά και αυτούς που θα ζητήσουν πάλι ψήφο των κατοίκων να πρέπει να απολογηθούν γιατί στον αθλητισμό το έργο τους είναι ΜΗΔΕΝ..
Γράφει το sportcyclades.gr για το γήπεδο στίβου της Μήλου και τα άλλα τέσσερα που καλύπτουν ανάγκες των παιδιών των Κυκλάδων:
Μετά τη Νάξο (18.000 κατοίκους), την Άνδρο (9.200 κατοίκους), την Πάρο (14.000 κατοίκους) και τη Μύκονο (10.000 κατοίκους), η Μήλος (5.000 κατοίκους) γίνεται το 5ο νησί που θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες στίβου. Μάλιστα, λόγω διαστάσεων και προδιαγραφών, το στάδιο της Μήλου, μαζί με της Νάξου και της Άνδρου έχουν τη δυνατότητα να διοργανώσουν αγώνες Πανελληνίου επιπέδου και διεθνείς συναντήσεις.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 855.000 ευρώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Μήλου και ολοκληρώθηκε, ενώ έχουν προηγηθεί και άλλες παρεμβάσεις, όπως η αντικατάσταση των πυλώνων και των φωτιστικών του σταδίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Όσο για το νέο γήπεδο στίβου που κατασκευάστηκε στο Καναλάκι Πρέβεζας των 2.500 κατοίκων από το Δήμος Πάργας, να αναφέρουμε ότι τα εγκαίνια έγιναν την Τετάρτη 5 Ιουλίου και εκτός από τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέστηκε διεξήχθησαν αγώνες στίβου με την παρουσία συλλόγων από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου ( Α.Γ.Σ Ιωαννίνων, Πρωτέας Ηγουμενίτσας, ΑΟ Πρέβεζας, ΕΥ ΖΗΝ Πρέβεζας) και παιδιών από την ευρύτερη περιοχή. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και ιδία έσοδα του Δήμου Πάργας.
Τα δυο αυτά παραδείγματα τα αναφέρουμε τώρα που έγιναν, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πολλές κωμοπόλεις της χώρας των 2,3 ή 5 χιλιάδων κατοίκων υπάρχουν εξαιρετικά γήπεδα για στίβο, κλειστά γυμναστήρια παλάτια (καμιά σχέση με το δικό μας) και αναρωτιέται κανείς; Είναι στην άλλη Ελλάδα τόσο ικανοί ή έχουμε ανικανότητα στην Κέρκυρα;
Τα γήπεδα Μήλου (πάνω) και Καναλακίου (κάτω) ΦΩΤΟ@ΣΕΓΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια