Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελάτε εσείς να διοργανώσετε Πρωταθλήματα Κ. Αυγενάκη

ΜΗΤΡΩΟ ΓΓΑ
06 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Οι συζητήσεις για το θέμα των κυρώσεων στις ομάδες που δεν θα έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση της ΓΓΑ (εγγραφή στο μητρώο), συνεχίζονται μετά την συνάντηση Αυγενάκη, ΕΠΟ, ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ και υπάρχει προσωρινή σιωπηρή παράταση της εγγραφής.

ΑΘΗΝΑ. Οι συζητήσεις για το θέμα των κυρώσεων στις ομάδες που δεν θα έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση της ΓΓΑ (εγγραφή στο μητρώο), συνεχίζονται μετά την συνάντηση Αυγενάκη, ΕΠΟ, ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ και υπάρχει προσωρινή σιωπηρή παράταση της εγγραφής. Αυτό δεν φαίνεται να λύνει το πρόβλημα, αφού οι περισσότερες ΕΠΣ της χώρας έχουν διάφορα και διαφορετικά προβλήματα, ενώ ο κίνδυνος να μην ξεκινήσουν κάποιες τα πρωταθλήματα είναι ορατός. Ίσως η πρόταση της ΕΠΟ να μην υπάρξουν αθλητικές κυρώσεις σε αυτά τα σωματεία και να παίξουν κανονικά φέτος, ηρεμήσει τα πράγματα.

Όμως η ΕΠΣ Σάμου και η ΕΠΣ Δωδεκανήσου, έστειλαν ανοικτή επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και στο φραφείο του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και η φράση τους «Βρείτε τη λύση που πρέπει, αλλιώς ελάτε εσείς να διοργανώσετε τα πρωταθλήματα» τα λέει όλα.  

Η επιστολή είναι μακροσκελέστατη θα σταθούμε σε κάποια σημεία αυτής.

1. Στο επιχείρημα του Αυγενάκη ότι υπάρχουν ομάδες-σφραγίδες, του απαντούν ότι δεν έχει δίκιο, για να παίξει μια ομάδα χρειάζεται άδεια από την Περιφέρεια και για να το κάνει αυτό πρέπει να προσκομίσουν και να επικαιροποιούν συχνά 6 διαφορετικά βιβλία, αλλά και να έχουν παραχωρητήριο γηπέδου και βεβαίωση της Ομοσπονδίας ή της Ένωσης που ανήκουν. Χαρακτήρισαν το επιχείρημα του  ανυπόστατο, ενώ αν ισχυρίζεται το ατίθετο πρέπει να το αποδείξει ο Λ. Αυγενάκης.

2. Ο πραγματικός αριθμός των Σωματείων που λέει ότι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο, δεν έχει σχέση με τον πραγματικό αριθμό και το σύνολο των Σωματείων.

3. Το θέμα των προπονητών είναι ήδη υποχρεωτικό από τους κανονισμούς της ΕΠΟ, η οποία και ξέρει καλύτερα τι συμβαίνει σε κάθε τόπο, ενώ δεν υπάρχει σε κάθε Ένωση ικανός αριθμός για να καλυφθούν οι ανάγκες. Λέει χαρακτηριστικά. Που να βρεθούν στους Φούρνους, αλλά στην Τήλο, στο Καστελόριζο, στην Νίσυρο, στους Λειψούς, στην Σέριφο, στην Μήλο, μέρη που η Πολιτεία έχει επενδύσει εκατομμύρια  Ευρώ για την κατασκευή γηπέδων , αλλά τώρα  διαγράφει τα Σωματεία τους, που με θυσίες και κόπους πάσχιζαν  να κρατούν όρθια, ώστε να προσφέρουν τεράστιο έργο και διέξοδο στην χειμερινή απομόνωση της τοπικής νεολαίας. Λίγη λογική και ελάχιστη ευαισθησία Κύριοι.  

Μιλάνε για μια απαράδεκτη κατάσταση, που οδηγεί στο θάνατο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και στην οποία θα απέχουν οι δυο Ενώσεις.

Τέλος υπογραμμίζουν… «Για τελευταία φορά σας παρακαλούμε να σκεφτείτε λογικά, όχι εγωιστικά και εκδικητικά και σε κλίμα συνεννόησης να βρείτε την λύση που πρέπει. Λάθη κάνουμε όλοι. Η επιμονή στα λάθη μας, είναι το μεγαλύτερο λάθος. Σε αντίθετη περίπτωση, ελάτε εσείς να διοργανώσετε Πρωταθλήματα, στον Έβρο, στην Κρήτη, στην Σάμο, στην Ζάκυνθο, στην Μεσσηνία, στην Φλώρινα, στη Ευρυτανία, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες.., ΠΑΝΤΟΥ».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια