Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σιωπηρή παράταση μετά τη συνάντηση Αυγενάκη, ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, ΕΠΟ

ΜΗΤΡΩΟ ΓΓΑ
05 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η συνάντηση που έγινε ανάμεσα σε Αυγενάκη, εκπροσώπους των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ και της ΕΠΟ, δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για την Ομοσπονδία και τις ΕΠΣ.

ΑΘΗΝΑ. Η συνάντηση που έγινε ανάμεσα σε Αυγενάκη, εκπροσώπους των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ και της ΕΠΟ, δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για την Ομοσπονδία και τις ΕΠΣ. Εκεί συζητήθηκε το θέμα των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, με το αίτημα της ΕΠΟ να μην επιβληθούν για τη φετινή σεζόν (αθλητικές κυρώσεις), ώστε όλα τα σωματεία να πάρουν μέρος στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Λευκός καπνός δεν βγήκε, λύση δεν βρέθηκε, θα έχουμε βέβαια  συνέχιση των συζητήσεων σε επίπεδο στελεχών, αλλά δεν φαίνεται κάτι να αλλάζει, υπάρχει η καταληκτική προθεσμία εγγραφής ως τις 5 Σεπτέμβρη, που λογικά θα πάρει σιωπηρή παράταση λίγων ημερών, αφού και αυτή τη βδομάδα θα συνεχιστούν οι συζητήσεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Λ. Αυγενάκης μίλησε για «σωματεία - σφραγίδες» που συμμετέχουν σε διαδικασίες και εκλέγουν προέδρους Ενώσεων και αυτό προβάλει σαν βασικό λόγο για να μην αλλάξει απόφαση.  Βέβαια η πλευρά της Ομοσπονδίας διαφώνησε γι αυτό, ενώ υπήρξε διαφωνία και στον αριθμό των ενεργών ομάδων ποδοσφαίρου της  χώρας, αφού η ΕΠΟ ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στις 4.500, ενώ το Υφυπουργείο μιλάει για 2.500, από τα οποία 2.200 εντάχθηκαν στο μητρώο. Η διαφορά 2.000 σωματείων (4.500 ή 2.500), με βάση τους ισχυρισμούς  είναι θέμα.

Θα έχουμε λοιπόν την συνέχεια των συζητήσεων, αλλά φτάσαμε πλέον στο σημείο μηδέν (0) και όλα δείχνουν ότι τελικά θα επιβληθούν οι κυρώσεις στα σωματεία που δεν θα έχουν τακτοποιηθεί. Με βάση τους αριθμούς που δόθηκαν την Παρασκευή 2/9 είναι εκτός μητρώου περίπου 300 σωματεία. Περιθώρια για αλλαγές δεν υπάρχουν, δεν γνωρίζουμε αν υπάρξει μια έξτρα βοήθεια - «εξυπηρέτηση»  από πλευράς Υφυπουργείου, λογικά η σιωπηρή παράταση θα είναι ολίγων ημερών και τέλος.

Η ενημέρωση από ΕΠΟ και Υφυπουργείο αθλητισμού:

«Πολύωρη, διεξοδική και παραγωγική συζήτηση είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τους εκπροσώπους των FIFA και UEFA, Χάιντι Μπέχα, Λούκα Νικόλα, Μάριο Γεωργίου, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τον εκτελούντα χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου, Ιάκωβο Φιλιππούση, σχετικά με την υποχρέωση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων να διαθέτουν την απαραίτητη εκ του νόμου Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και την εγγραφή τους σ’ αυτό. Η συζήτηση σε επίπεδο στελεχών του Υφυπουργείου και της ΕΠΟ θα συνεχιστεί την προσεχή εβδομάδα».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια