Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η νέα παράταση Αυγενάκη και η παρέμβαση FIFA/UEFA

ΜΗΤΡΩΟ ΓΓΑ
22 Αυγούστου 2022 / 16:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί με νομοθετική παρέμβαση να έδωσε μια παράταση ως 17/8/2022 ο Αυγενάκης για εγγραφή στο μητρώο της ΓΓΑ, αλλά αυτό κράτησε λίγο

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί με νομοθετική παρέμβαση να έδωσε μια παράταση ως 17/8/2022 ο Αυγενάκης για εγγραφή στο μητρώο της ΓΓΑ, αλλά αυτό κράτησε λίγο, αφού δόθηκε νέα ως 31/8/2022 μετά από παρέμβαση των FIFA/UEFA. Έχουμε χάσει το λογαριασμό με τις παρατάσεις του Αυγενάκη τα δυο τελευταία χρόνια.

Είχαμε ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα σε ΕΠΟ, FIFA/UEFA και Υφυπουργείο Αθλητισμού ώστε να βρεθεί λύση για τα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στα τοπικά πρωταθλήματα. Πίεση ουσιαστικά προς τον Αυγενάκη να επιτρέψει τη συμμετοχή όλων των ομάδων στα πρωταθλήματα, αφού υπάρχει και η απειλή για κυρώσεις από FIFA/UEFA, αλλά και αναστολή έναρξης των πρωταθλημάτων.

Ο Λ. Αυγενάκης για μια ακόμη φορά έκανε πίσω, έδωσε αυτή τη φορά δυο εβδομάδες παράταση, ενώ θα έχει επαφές τις επόμενες μέρες για το όλο θέμα. Δεν ξέρουμε πως θα λήξει αυτή η αντιπαράθεση, αλλά θεωρούμε ότι οι ομάδες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αγωνιστούν. Για το θέμα της παράτασης, έχουμε και ενημέρωση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού. 

Η ανακοίνωση

«Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρατείνεται έως και τις 31 Αυγούστου 2022 η σημερινή καταληκτική ημερομηνία επικαιροποίησης της εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ των ερασιτεχνικών σωματείων που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2021.

Η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για την παράταση, έως και τις 31/08/2022, με τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4726/2020, θα αναληφθεί αμέσως μετά την επικείμενη επαναλειτουργία του Κοινοβουλίου.

Η νέα ολιγοήμερη παράταση δίδεται έπειτα από την αποδοχή εκ μέρους του κ. Αυγενάκη του γραπτού αιτήματος των FIFA και UEFA, οι οποίες ζήτησαν χτες τη σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ εκπροσώπων του Υφυπουργείου, των διεθνών συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ.

Σκοπός της ομάδας εργασίας και της άμεσης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα, είναι η διευκόλυνση της εγγραφής όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο 2022».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια