Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΣΚ: Καταγραφή προβλημάτων γηπεδικών εγκαταστάσεων

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
26 Αυγούστου 2022 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έστω και καθυστερημένα η ΕΠΣΚ ασχολήθηκε με το θέμα των γηπεδικών εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιήσουν οι ομάδες στα πρωταθλήματα και στο θεσμό του κυπέλλου τη σεζόν που έρχεται και ζήτησε από τις ομάδες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έστω και καθυστερημένα η ΕΠΣΚ ασχολήθηκε με το θέμα των γηπεδικών εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιήσουν οι ομάδες στα πρωταθλήματα και στο θεσμό του κυπέλλου τη σεζόν που έρχεται και ζήτησε από τις ομάδες. Βέβαια και δυο μήνες πριν να το έκανε, δεν θα είχε πετύχει κάτι, επειδή ο ΣΥΠΑΠ ή η ΠΙΝ δυστυχώς δεν έχουν ανταποκριθεί γενικότερα στη βελτίωση των εγκαταστάσεων και δεν έχει υλοποιήσει προγράμματα που ήδη έχουν χρηματοδότηση (π.χ. γήπεδα Κοντοκαλίου, Αχαράβης).

Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο η αδιαφορία των φορέων για τις εγκαταστάσεις στο νησί μας, αν δε, μιλήσουμε για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αυτή τη στιγμή εκτός του ΕΑΚΚ που έχει γίνει χέρσο χωράφι, ακατάλληλα προς χρήση είναι πάνω από 10 (Κοντόκαλι, Καστελλάνων Μέσης, Αχαράβης, Αγραφών, Σπαρτύλα, Αγ. Μάρκου, Αγ. Νικολάου, Κάτω Γαρούνα, Κορακιάνας, Σιναράδων, Κανακάδων).

Η ΕΠΣΚ σωστά κινήθηκε προς την κατεύθυνση της καταγραφής των προβλημάτων των γηπέδων για  μικροδιορθώσεις βασικά (κλειδαριές, αποδυτήρια καθάρισμα βάψιμο, προβλήματα σε περίφραξη κλπ) που μπορούν να γίνουν σε λίγες μέρες, πριν την επίσημη έναρξη των υποχρεώσεων των ομάδων που είναι σε τρεις εβδομάδες. Η καταγραφή αυτή την βοηθάει στο να φτιάξει το πρόγραμμα, γνωρίζοντας την καταλληλότητα ή όχι όλων των γηπέδων που χρησιμοποιούνται.

Εδώ θα πρέπει να σταθούμε και στον ΑΟ Κέρκυρα, την μεγάλη ομάδα του νησιού που σαν έδρα είχε όλα τα χρόνια το ΕΑΚΚ, το δήλωσε και για φέτος, αλλά  δεν είναι κατάλληλο για χρήση. Επομένως θα πρέπει να «βολευτεί» σε κάποιο άλλο γήπεδο στα όρια της πόλης και μόνο του Ολύμπου και της ΕΠΣΚ στο Κανόνι πληρούν τις προδιαγραφές που χρειάζεται η ομάδα.

Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι εκεί που απουσιάζει ο ΣΥΠΑΠ για να πράξει τα αυτονόητα, οι διοικήσεις των σωματείων βάζοντας πολλές φορές βαθιά το χέρι στην τσέπη και βελτιώνουν τα γήπεδα (π.χ. Αχαράβη, Νυμφές, Πετριτή, Αγ. Ματθαίου, Αυλιώτες, Καρουσάδες κλπ) και έτσι διατηρούν μια αξιοπρεπή εικόνα.  

 

Το δελτίο τύπου της ΕΠΣΚ

 

Παρακαλούμε ενόψει της νέα ποδοσφαιρικής περιόδου, όπως καταγράψετε τα προβλήματα των γηπεδικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιείται (τάπητες, τέρματα, κερκίδες, αποδυτήρια, πάγκους, υδραυλικές εγκαταστάσεις κ.α.) και όπως μας τα αποστείλετε εγγράφως με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέχρι και 31 Αυγούστου, ημέρα κλήρωσής των πρωταθλημάτων, υπογραφή και σφραγίδα του Προέδρου.

Η καταγραφή αυτή είναι χρήσιμη για εμάς για να τα παρουσιάσουμε στους υπευθύνους των δημοτικών αρχών για την βελτίωση των αγωνιστικών χώρων και εγκαταστάσεων.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια