Ολόκληρη πόλη δίχως λειτουργικό δημοτικό ή δημόσιο γήπεδο
ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτό που συμβαίνει στο νησί μας δεν έχει προηγούμενο και απλά ακολουθεί την ροή της καθημερινότητας σε όλα όσα ενδιαφέρουν τους κατοίκους.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτό που συμβαίνει στο νησί μας δεν έχει προηγούμενο και απλά ακολουθεί την ροή της καθημερινότητας σε όλα όσα ενδιαφέρουν τους κατοίκους. Μιλάμε για δρόμους, για ύδρευση, για σκουπίδια, για την απίστευτη ταλαιπωρία των Κερκυραίων και των επισκεπτών.
Όμως εμείς στο αθλητικό κομμάτι θα μείνουμε και θα κάνουμε μια καταγραφή, που όμοιά της δεν πρέπει να υπάρχει όχι στην Ελλάδα, αλλά ούτε σε τριτοκοσμική χώρα. Το ποδόσφαιρο είναι το λαοφιλές άθλημα και τα γήπεδα είναι ο απαραίτητος χώρος για να παίξουν ομάδες ή και παρέες. Αυτή τη στιγμή στην πόλη της Κέρκυρας και σε ακτίνα 8-10 χιλιομέτρων από το κέντρο της δεν υπάρχει λειτουργικό ποδοσφαιρικό γήπεδο, δημοτικό ή δημόσιο.
Το Κοντόκαλι παραμένει κλειστό δυο χρόνια τώρα, ώσπου να αλλαχθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας, μια εργασία το πολύ δυο εβδομάδων, που μετά δυο χρόνια δεν έχει γίνει. Το ΕΑΑΚ, δυο χρόνια μετά «τη βόλτα (17/7/2020)» για υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν από τον Λ. Αυγενάκη, έχει γίνει ένα παλιό χέρσο χωράφι εγκαταλελειμμένο στη τύχη του, αφού, όπως λέγεται, οι εσωτερικές πολιτικές αντιπαλότητες, είναι μέρος της αιτίας που έχει καταστρέψει τον φυσικό χλοοτάπητα. Δεν αναφέρουμε πάλι, το τι υποσχέθηκαν Αυγενάκης και οι εντολοδόχοι του, τα ξέρετε, όπως και την κοροϊδία που ακολούθησε.
Ένα Δημοτικό γήπεδο Κοντόκαλι και ένα Δημόσιο ΕΑΚΚ, άχρηστα προς το παρόν και ΟΚΤΏ (8) ομάδες της πόλης, όπως ΑΟ Κέρκυρα, ΑΟ Κοντόκαλι, Ατρόμητος Άφρας, Κεραυνός Ποταμού, Ομόνοια, ΑΕ Καναλίων, Φοίνικες , ΡοΜα πρέπει να καταφύγουν σε τρία ιδιωτικά γήπεδα (Όλυμπος, Σφακιανάκης, Σπ. Βλάσσης) για προπόνηση και αγώνες με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αυτή είναι η κατάντια μας και κάποιοι ενοχλούνται για αλήθειες που τις ξέρουν, τις βλέπουν αλλά είναι ανίκανοι να κάνουν κάτι, ή απλά είναι έρμαια των πολιτικών υποσχέσεων που έχουμε συνηθίσει να μην υλοποιούνται.
Και για όσους δεν γνωρίζουν αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκτός λειτουργίας τα Δημοτικά γήπεδα, Κοντοκαλίου, Αγ. Μάρκου, Σπαρτύλα, Αγραφών,Κορακιάνας, Γαζάτικων, Καστελλάνων Μέσης, Κ. Γαρούνα, Σιναράδων, Αγ. Νικολάου. Και δεν αναφέρομαι στην κοροϊδία που γίνεται με τον Κρόνο Αργυράδων που μετά από 16-17 χρόνια που του πήραν το γήπεδο, ουδείς εκ των φορέων ενδιαφέρθηκε να κάνει κάτι.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του, γιατί το θέμα των αθλητικών υποδομών στο νησί πονάει, δεκαετίες τώρα και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για ΟΛΑ τα αθλήματα. Μιλάμε για χώρους που είναι απαραίτητοι για τη νεολαία, για τον αθλητισμό, αλλά εδώ είναι Κέρκυρα και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Π.χ. χρήματα για πίστα Skateboard βρίσκονται, αλλά π.χ. για το γήπεδο στο Κοντόκαλι που χρησιμοποιούν (ΑΟ Κοντόκαλι, Άφρα, Ποταμός, Σπαρτύλας και οι Ακαδημίες των ομάδων) ή τα άλλα εννέα (9) ακόμη γήπεδα αφέθηκαν στην τύχη τους και βλέπουμε. Κάποιος φταίει γι αυτό και έχει όνομα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια