Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΣ Δράμας: Παράταση για να γίνουν τα τοπικά πρωταθλήματα Λ. Αυγενάκης: Από 1/8/2022 δεν συμμετέχουν τα μη εγγεγραμμένα

ΜΗΤΡΩΟ ΓΓΑ
15 Ιουλίου 2022 / 15:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα με την εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ έχει πάρει πολλές παρατάσεις και δυο χρόνια μετά αρκετά δεν έχουν τακτοποιηθεί,

ΑΘΗΝΑ. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα με την εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ έχει πάρει πολλές παρατάσεις και δυο χρόνια μετά αρκετά δεν έχουν τακτοποιηθεί, ενώ σε δυο εβδομάδες λήγει οριστικά η προθεσμία και από 1/8/2022 όσα δεν το έχουν κάνει ΔΕΝ θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα.

Υπάρχουν φωνές για νέα παράταση ή έστω για ανοχή και φέτος ώστε να μπορούν να αγωνιστούν οι ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα. Μια από αυτές είναι της ΕΠΣ Δράμας που με επιστολή της στους  βουλευτές όλων των κομμάτων και προς τις ΕΠΣ γνωστοποιεί τις θέσεις της και ζητάει… παράταση ενός έτους στην εγγραφή σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα τα τοπικά πρωταθλήματα. Μάλιστα με εκτενή αναφορά της καταγράφει τις αντιφάσεις των διατάξεων του αθλητικού νόμου που αφορούν την εγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ και την απόκτηση της αθλητικής αναγνώρισης.

Από την πλευρά της Πολιτείας ο κ. Αυγενάκης που με τροπολογία παράτεινε για ένα χρόνο την ημερομηνία διαγραφής των σωματείων που δεν θα έχουν εγγραφεί ως 31/7/2022, είναι ξεκάθαρος για τη θέση τη δική του και της Πολιτείας και για το λόγο αυτό αναφέρει τα εξής:

«Παρατείνουμε για ένα ακόμα χρόνο, έως και τις 31 Ιουλίου 2023, την επιβολή της κύρωσης της αυτοδίκαιης διαγραφής αθλητικού σωματείου από το Μητρώο μελών της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, εφόσον έως τότε δεν θα έχει λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και δεν θα έχει εγγραφεί στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Διευκολύνουμε τα λίγα πλέον ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν απομείνει προς εγγραφή και τους παρέχουμε επιπλέον χρόνο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, χωρίς όμως να αδικούμε και τους νοικοκύρηδες, την συντριπτική πλειονότητα που έσπευσε να τακτοποιηθεί και να είναι νόμιμη (περισσότερα από 5.400 είναι ήδη εγγεγραμμένα και φθάνουν ως και το 94% των ενεργών σωματείων των Ομοσπονδιών).

Προσοχή: η ετήσια παράταση δεν αφορά ούτε στο δικαίωμα χρήσης εθνικών ή δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ούτε στο δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες. Αυτά τα δικαιώματα παύουν από την 1η Αυγούστου 2022. Αφορά μόνο στη μη αυτοδίκαιη διαγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων από τα μητρώα μελών των οικείων ενώσεων ή των ομοσπονδιών τους για ένα ακόμα έτος. Στόχος, να μπορέσουν όλα τα ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ώστε στη συνέχεια να απολαμβάνουν όλες τις παροχές της Πολιτείας. Δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση απέναντι σε κανένα σωματείο. Αγκαλιάζουμε όλη την αθλητική οικογένεια».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια