Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέμπτος στην Ευρώπη ο Κερκυραίος πυγμάχος Ισίδωρος Κεφαλληνός

Πυγμαχία
26 Απριλίου 2022 / 11:33

Ο αθλητής του ΠΑΟ Κέρκυρας ήταν ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των αγώνων, που διεξήχθησαν από τις 14 Απριλίου 2022 στη Σόφια Βουλγαρίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας Νέων/Νεανίδων στο οποίο συμμετείχε ο Κερκυραίος πυγμάχος Ισίδωρος Κεφαλληνός, ως μέλος της Ελληνικής Εθνικής ομάδας.
Μάλιστα ο αθλητής του ΠΑΟ Κέρκυρας ήταν ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των αγώνων, που διεξήχθησαν  από τις 14 Απριλίου 2022 στη Σόφια Βουλγαρίας.



Ο Ισίδωρος Κεφαλληνός αγωνίστηκε στην κατηγορία των 92kg και έφτασε μία ανάσα απο την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού μεταλλίου. Συγκεκριμένα ο Κερκυραίος πρωταθλητής αντιμετώπισε στον προημιτελικό γύρο τον Ρουμάνο πρωταθλητή Ionita Florin, απο τον οποίο, μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, έχασε στα σημεία τερματίζοντας στην 5η θέση. 

Ο προπονητής του στον ΠΑΟ Κέρκυρας, Χρήστος Μοσχάτ σχολίασε την συμμετοχή του αθλητή του στο Ευρωπαϊκό καθώς και το αποτέλεσμα του αγώνα, ως εξής: “Μετά από έναν πολύ όμορφο και συναρπαστικό αγώνα ο πρωταθλητής μας έχασε το μετάλλιο στις λεπτομέρειες από τον Ρουμάνο πρωταθλητή παρά την υπέροχη του τουλάχιστον στον πρώτο γύρο του αγώνα με τους κριτές να έχουν άλλη άποψη. Ο Ισίδωρος αντιμετώπισε έναν αξιόλογο πυγμάχο και συνεχίζει πλέον για τον επόμενο του στόχο πιο έμπειρος και ώριμος από ποτέ με την εγγύηση να δούμε εκπληκτικά πράγματα στο μέλλον από αυτόν τον αθλητή. Η ελλάδα ψηλά! Η Κέρκυρα ψηλά!”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ισίδωρος Κεφαλληνός έχει γεννηθεί το 2004 στην Κέρκυρα, ασχολήθηκε με την πυγμαχία σε ηλικία 11 ετών (2015) ως αθλητής του ΠΑΟ Κέρκυρας.

Αναδείχτηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές (2018-2019) πρωταθλητής Ελλάδας Παίδων στην κατηγορία των 80 kg, ενώ το 2021 ήταν 5ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας Νέων.

Τον προηγούμενο μήνα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας του στο διεθνές τουρνουά ADRIATIC PEARL, που διεξήχθη στο Μαυροβούνιο.