Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΕ Φαιάκων: Ντροπή και μόνο ντροπή, οι λέξεις τελείωσαν

Αθλητικές εγκαταστάσεις
12 Ιουλίου 2021 / 16:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βλέποντας μια γωνιά του δρόμου γεμάτη σκουπίδια στην Κέρκυρα δεν μας κάνει εντύπωση, έχουμε συνηθίσει στη βρωμιά και την αδιαφορία

σε αυτό το νησί. Και δεν θα ψάξουμε ενόχους και δεν θα ρίξουμε ευθύνες, ο καθένας ξέρει ποιος και γιατί φταίει.

Στον πρώην Δήμο Φαιάκων υπάρχουν τέσσερα γήπεδα, Άνω Κορακιάνας, Κάτω Κορακιάνας - Κατωμέρι, Αγ. Μάρκου και Σπαρτύλα, όπως και τέσσερις ομάδες, ΠΑΟΚ, Φαίακας, Ποσειδώνας Αγ. Μάρκου και Αστέρας Σπαρτύλα, που έγιναν τρεις με την Ένωση Φαίακα και Ποσειδώνα από όπου προήλθε η ΑΕ Φαιάκων. Στην προσπάθεια της η ΑΕ Φαιάκων να τονώσει το ντόπιο στοιχείο και να δώσει χώρο άθλησης στη νεολαία της περιοχής, φρόντισε να λειτουργήσει Ακαδημία ποδοσφαίρου, με το γήπεδο του Αγ. Μάρκου να στρώνεται με μεταχειρισμένο πλαστικό χλοοτάπητα.

Δύσκολες συνθήκες, αλλά έστω και έτσι λειτούργησε η Ακαδημία, τα παιδιά της περιοχής βρήκαν οργανωμένη Ακαδημία να προπονηθούν με ανθρώπινες συνθήκες. Όχι όπως επιθυμούσαν βέβαια, γιατί εδώ και δεκαετίες έξω από την περίφραξη του γηπέδου πάντα υπήρχαν κάδοι και πεταμένα σκουπίδια, δίπλα από τα παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο. Φυσικά φρόντισαν να ενημερώσουν τους  αρμοδίους να καθαρίσουν τον χώρο, αλλά όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, σε μια άκρως τουριστική περιοχή και πάνω στον αθλητικό χώρο, η βρωμιά και η δυσοσμία δεν λείπουν.

Αυτό έφερε μια δικαιολογημένα αγανακτισμένη ανάρτηση της ομάδας που αναφέρει: «Το γήπεδο στον Άγιο Μάρκο περιμένει τη νεολαία της περιοχής να αθληθεί. Καμαρώστε κατάντημα. Οι τοπικές αρχές είχαν δεσμευθεί από πέρσι ότι αυτό το χάλι θα διορθωθεί και τα σκουπίδια θα μεταφερθούν κάπου αλλού. Ντροπή και μόνο ντροπή. Στείλτε τα παιδιά σας να τρέχουν δίπλα στα σκουπίδια. Δεν υπάρχουν λόγια. Υπόψιν ότι στο σημείο που είναι τα σκουπίδια , οι υπεύθυνοι μας έχουν διαβεβαιώσει ότι θα στηθούν οι εξέδρες του γηπέδου. Οι λέξεις τελειώνουν».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια