Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι λέει η Κωνσταντίνα Ρωμαίου στην πρώτη της συνέντευξη στις Η.Π.Α.

Κωνσταντίνα Ρωμαίου
08 Οκτωβρίου 2016 / 20:17
Χριστίνα Γκερέκου

Σαν ήλιος λάμπει το πρόσωπό της στη φωτογράφιση στο νέο της «σπίτι», τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Kansas State University.

Με ένα ζευγάρι ολοκαίνουργια "σούπερ-ντούπερ" παπούτσια, τρισευτυχισμένη, με το σταρένιο χρώμα του ελληνικού καλοκαιριού ακόμα επάνω της και με το μακό του νέου της πανεπιστημίου, η Κωνσταντίνα Ρωμαίου μιλάει στην πρώτη της συνέντευξη επί αμερικανικού εδάφους.
Όπως λέει εισαγωγικά η συντάκτης Sara Savatovic, για να φτάσει η Κωνσταντίνα από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο κρατικό πανεπιστήμιο του Κάνσας ταξιδεύει περισσότερα από 5.000 μίλια και αλλάζει πολλές πτήσεις. «Η Κωνσταντίνα είναι μια πρωτοετής φοιτήτρια  από το ελληνικό νησί της Κέρκυρας και είναι άλτρια του τριπλουν με μια εξαιρετική καριέρα. Το περασμένο καλοκαίρι στο IAAF Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, πήρε τη δεύτερη θέση με ατομικό ρεκόρ του 13.55m (44'5)».

Στην ερώτηση γιατί ήρθε στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας απαντά: Στην Ελλάδα με την οικονομκή κρίση, είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσει κανείς να εξελίσσεται. Για μένα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία, δεν είναι κάτι που συμβαίνει στον καθένα!

Οι προσωπικοί της στόχοι αυτή τη σεζόν; «Να έχω επιδόσεις κοντά στα προσωπικά μου ρεκόρ. 
Έχω αλλάξει τα πάντα στην εκπαίδευσή μου. Γνωρίζει κανείς καλύτερα όταν δοκιμάζει πολλά πράγματα και μαθαίνει τι είναι το καλύτερο για αυτόν. Μετά από ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Νεανίδων, υπάρχουν πολλές προσδοκίες, αλλά θα ήθελα επίσης να κατακτήσω ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-23. Θα γίνει και αυτό στο Bydgoszcz, όπως το Παγκόσμιο Νεανίδων, οπότε είμαι έτοιμη να συνεχίσω εκεί που σταμάτησα πέρυσι. Είμαι επίσης πολύ ενθουσιασμένη που θα αγωνιστώ στο NCAAs και νομίζω ότι μπορεί να πετύχω πολύ καλές επιδόσεις».

Καλή σταδιοδρομία Κωνσταντίνα, είσαι πάντα στην καρδιά μας!
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.