Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κωνσταντίνα Ρωμαίου: Για τη μέγιστη απόδοση στο Παγκόσμιο!

Κωνσταντίνα Ρωμαίου
14 Ιουνίου 2016 / 22:38
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων που θα γίνει 19-24 Ιουλίου στην Πολωνία, κάνοντας ρεκόρ πριν λίγες μέρες με 13.33μ. και φιλοδοξώντας να ξεπεράσει τον εαυτό της και να πάει πολύ ψηλότερα. Αυτή τη στιγμή έχει την 2η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και την 8η στον κόσμο.

Μας είπε αποκλειστικά μιλώντας αρχικά για το όριο που έπρεπε να πετύχει για να πάει στους αγώνες… «είμαι ευχαριστημένη ως τώρα, ήθελα να πετύχω ενωρίς το όριο συμμετοχής για να μην έχω το άγχος, βγήκε η επίδοση από τον πρώτο αγώνα, έφυγε ένα μεγάλο βάρος από τα πόδια μου».
Για τη συνέχεια μας είπε: «πάμε τώρα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο  στην Πάτρα, θα επιδιώξω να κάνω καλύτερη επίδοση για να με ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά στη λίστα με τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου»
Στην ερώτηση τι μπορεί να περιμένει τι ελπίζει να πετύχει μας τόνισε ότι…  «η 3η στον κόσμο έχει αυτή τη στιγμή 13.60μ., αυτό είναι προσιτό για μένα αν βελτιώσω κάποια τεχνικά κομμάτια και λίγο την ταχύτητα της φόρας μου, μπορώ να ανέβω και άλλο, αλλά έχουμε ένα μήνα ακόμα μπροστά μας, αλλά το να είμαι από τώρα φορμαρισμένη δεν βοηθάει. Μου βγήκε το άλμα για το όριο, χαλαρώνουμε όσο μπορούμε να χαλαρώσουμε τώρα και πάμε για την μέγιστη απόδοση στο Παγκόσμιο».  … 
Για τα νέα παιδιά που ακολουθούν τι θα έλεγες, ήταν το επόμενο ερώτημα και η Κωνσταντίνα ανέφερε…  «άμα δεν έχεις πείσμα, στόχο και θέληση δεν πας πουθενά, τα παιδιά δεν το έχουν καταλάβει ώσπου να ξεφύγουν λίγο οι επιδόσεις τους από τα άλλα παιδιά, το καταλαβαίνουν, ότι κάτι κάνουν και άμα τους αρέσει συνεχίζουν και καλό είναι αυτό για να συνεχίσουν την παράδοση και να κάνουν και για τον εαυτό τους πράγματα είναι ωραίο αυτό». 
Για το μέλλον της, αφού ήδη έχει τελειώσει το Λύκειο μας είπε… «υπάρχουν κάποιες προτάσεις από Πανεπιστήμια του εξωτερικού για να πάω με υποτροφία, κυρίως των ΗΠΑ, μελετάω τις προτάσεις περιμένω και τη βαθμολογία μου από το πτυχίο που έδωσα για να δω που θα πάω». 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια