Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου για το Αθλητικό Μητρώο

Ερασιτεχνικός αθλητισμός
08 Φεβρουαρίου 2021 / 17:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η προσπάθεια της κυβέρνησης και του Λ. Αυγενάκη να αλλάξουν πολλά στον αθλητισμό, επέβαλε το αθλητικό μητρώο, στο οποίο

θα πρέπει να γίνει καταγραφή όλων των ομάδων που έχουν δραστηριότητα στη χώρα. Δόθηκαν προθεσμίες, δόθηκαν παρατάσεις αλλά παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα, μόλις κάτι περισσότερο από 4.000 είναι τακτοποιημένα στο αθλητικό μητρώο και πήραν έγκριση αθλητικής αναγνώρισης.

Ο Λ. Αυγενάκης είπε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν σωματεία σφραγίδες και έχει δίκιο, όμως έκανε μια λάθος εκτίμηση λέγοντας ότι υπάρχουν «κατ’ εκτίμηση των εμπλεκομένων «ομοσπονδιαρχών» τα σωματεία υποτίθεται έφταναν τις 11.000 και 12.000, ενώ είπε ότι υπολογίζουν πως τα σωματεία που θα πάρουν την αθλητική αναγνώριση θα είναι γύρω στις 6.000, άρα έχει δίκιο να μιλάει για πολλά σωματεία σφραγίδες, με τα δεδομένα που υπολογίζει ούτε τα μισά δεν λειτουργούν.

Πιθανόν οι αριθμοί να είναι διαφορετικοί και τα σωματεία να είναι πολύ περισσότερα, θα φτάσουν ίσως και τις 10.000, αφού θα δοθεί νέα παράταση για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα και να κάνουν την εγγραφή τους. Και όπως είπε ο Λ. Αυγενάκης «θα δοθεί παράταση έως τις 31 Αυγούστου στα ερασιτεχνικά σωματεία, προκειμένου να εγγραφούν στο Αθλητικό Μητρώο και παράλληλα, να μπορούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων εν όψει της νέας σεζόν».     
Στεκόμαστε στο γεγονός ότι πριν λίγες μέρες η ΓΓΑ είχε ενημερώσει για το θέμα Δήμους και Αθλητικά κέντρα ώστε να απαγορευτεί η είσοδος από συγκεκριμένες ημερομηνίες και μετά σε σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα, αλλά τελικά πήρε πίσω την απαγόρευση, η οποία θα ισχύσει από 31/8. Όπως τόνισε ο Λ. Αυγενάκης θέλει όλα τα σωματεία να νομιμοποιηθούν, όμως θα πρέπει να τους δοθεί παραπάνω χρόνος για να γίνει αυτό.

Όσον αφορά τα σωματεία της Κέρκυρας, πριν λίγες μέρες είχαμε αναφέρει ονομαστικά 17 ποδοσφαιρικά σωματεία που πήραν την αθλητική αναγνώριση ως και τις 7/2  και συγκεκριμένα ΑΕ Λευκίμμης, Όλυμπος, ΟΦΑΜ, Θιναλιακός, Παξοί,  Αναγέννηση Περιβολίου, Βολίδα, Κεραυνός Αγίου Νικολάου, ΑΕ Φαιάκων, Μπενίτσες, Κοντόκαλι, Κεραυνός Δραγωτινών, Μ. Αλέξανδρος, Ομόνοια, Ορφέας Κανονιού, ΓΕ Θιναλίου και Ηρακλής Αγ. Δέκα, σε σύνολο 45 ενεργών, δηλαδή το 38% των ενεργών σωματείων, κάτι που αντίστοιχα θα ισχύει σε πολλούς νομούς της χώρας, σε κάποιους μπορεί το ποσοστό να είναι 50% ή και παραπάνω, αλλά συνολικά περίπου τα μισά σε όλη την επικράτεια δεν έχουν πάρει την αθλητική αναγνώριση.

Τις επόμενες μέρες θα αναφερθούμε λεπτομερώς σε όλα τα κερκυραϊκά σωματεία που πήραν αναγνώριση, δεδομένου ότι η παράταση που είχε δοθεί, έληξε στις 22/1 και αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται ο έλεγχος στη ΓΓΑ.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια