Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αυγενάκης ζήτησε να πληρωθούν ποδοσφαιριστές μετά 13 χρόνια

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
25 Απριλίου 2023 / 16:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την περασμένη εβδομάδα ασχοληθήκαμε με την κακομοιριά του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπου είχαμε και απόπειρα αυτοκτονίας ποδοσφαιριστή που είχε φορέσει τη φανέλα του ΑΟ Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την περασμένη εβδομάδα ασχοληθήκαμε με την κακομοιριά του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπου είχαμε και απόπειρα αυτοκτονίας ποδοσφαιριστή που είχε φορέσει τη φανέλα του ΑΟ Κέρκυρα. Ήταν το 2007, όταν 45 παίκτες του ‘Αρη και του ΠΑΣ Γιάννινα δέχθηκαν , να υπογράψουν διακανονισμό με τις ΠΑΕ για να μπουν στο «άρθρο 44» μετά την προτροπή της πολιτείας που τους είπε «υπογράψτε και θα σας βάλω κάτω από την ομπρέλα μου εγώ και θα σας δώσω τα χρήματα». Τους έπεισε, αποποιήθηκαν την οφειλή που είχαν οι ΠΑΕ προς αυτούς και η οφειλή μεταφέρθηκε στο κράτος, υπ’ αριθ. 42609/2008 (ΦΕΚ Β΄ 2084) ΚΥΑ. Δόθηκαν οι δύο πρώτες δόσεις (η τελευταία το 2010) απομένουν άλλες δύο δόσεις που δεν έχουν δοθεί 13 χρόνια τώρα και είναι κάτι λιγότερο από 2.500.000€.

Το θέμα βρήκε στη δημοσιότητα και έρχεται, μετά από 13 χρόνια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης να ζητήσει με επιστολή από τον κ. Σκυλακάκη την εξόφληση των ποδοσφαιριστών. Αυτή είναι η κατάντια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που ουκ ολίγες φορές σε άρθρα μας έχουμε τονίσει ότι ο τόπος «σηκώνει» το πολύ 30 επαγγελματικές ομάδες.

Είχαμε αναφερθεί και στον ΑΟ Κέρκυρα αρχικά και ΑΟ Κασσιώπη (ΑΟΚΚ) στη συνέχεια, που τα τεράστια χρέη διέλυσαν τις ομάδες αυτές. Πρέπει να διευκρινίσουμε όμως ότι ο ΑΟ Κέρκυρα σαν ΠΑΕ στα χέρια του Σπύρου Καλογιάννη ήταν υπόδειγμα, ΠΟΤΕ ποδοσφαιριστής δεν έκανε προσφυγή για χρήματα, ποτέ δεν υπήρχαν χρέη σε παίκτες, προπονητές κλπ και ο μεγάλος Κερκυραίος παράγοντας έφυγε πικραμένος από συμπεριφορές, άφησε όμως μια ΥΓΙΗ ομάδα. Η συνέχεια είναι γνωστή με την «Ένωση» με την Κασσιόπη, τις προσφυγές κλπ και τέλος τη διάλυση της επαγγελματικής ομάδας του νησιού που έπαιζε σαν ΑΟ Κασσιόπη.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια