Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μικρή παράταση για το αθλητικό μητρώο ως 6 Σεπτεμβρίου

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ
01 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:13
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το αθλητικό μητρώο της ΓΓΑ ακόμη δυσκολεύει κάποιες ομάδες ώστε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να πάρουν την ειδική αναγνώριση.

ΑΘΗΝΑ. Το αθλητικό μητρώο της ΓΓΑ ακόμη δυσκολεύει κάποιες ομάδες ώστε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να πάρουν την ειδική αναγνώριση. Ελάχιστες βέβαια, αφού στο σύνολο σχεδόν το έχουν τακτοποιήσει.

Ο Ι. Βρούτσης, νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού έδωσε παράταση ως την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου για την κατάθεση των δικαιολογητικών…

Όπως αναφέρει η απόφαση… «σωματείο που είχε εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2022 και εκκίνησε τη διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων του έως την 31η Ιουλίου 2023, δύναται να οριστικοποιήσει την αίτησή του έως την 6η Σεπτεμβρίου 2023. Μετά την οριστικοποίηση της αιτήσεώς του, θεωρείται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023 εγγεγραμμένο και στο ηλεκτρονικό Μητρώο του 2023».
Αυτό μόνο για τα σωματεία που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2022 και έπαιρναν μέρος σε αγώνες κλπ και δεν πρόλαβαν να υποβάλουν την αίτησή τους. Αν δεν το κάνουν δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος σε αγώνες, ούτε να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις για προπονήσεις.

Σε δηλώσεις του μεταξύ των άλλων ο Ι. Βρούτσης τόνισε: «Μεριμνούμε με κάθε τρόπο για όλα τα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία, όλων των αθλημάτων, με ευαισθησία στις χιλιάδες αθλητριών και αθλητών και στις οικογένειές τους. Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι που φέτος οι αιτήσεις των σωματείων για την ένταξη τους στο Μητρώο 2023, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν νόμιμα και να επικρατεί διαφάνεια και τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα, έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 6.804. Δίδουμε τώρα κι αυτή την τελευταία ολιγοήμερη παράταση, ώστε κανένα από εκείνα τα -ευτυχώς λίγα- σωματεία που πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμότητας, αλλά δεν πρόλαβαν την προθεσμία της 31ης Ιουλίου, να μην μείνει εκτός αθλητικής κοινότητας».

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια