Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντίθετη η Ένωση Χορωδιών στην επιβολή τέλους χρήσης του Δημοτικού Θεάτρου

ΕΝΩΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
23 Αυγούστου 2024 / 10:17
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Δεν είμαστε αρνητικοί να το συζητήσουμε, όταν το κτίριο του Θεάτρου επισκευαστεί και θα παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνονται σωστά οι εκδηλώσεις"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 22/08 το Δ.Σ. της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας με μοναδικό θέμα, την επιβολή τέλους από τον Δήμο στα Πολιτιστικά Σωματεία και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η επιβολή τέλους στα Πολιτιστικά Σωματεία για την χρήση του Δημοτικού Θεάτρου, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Δεν είμαστε αρνητικοί να το συζητήσουμε, όταν το κτίριο του Θεάτρου επισκευαστεί και θα παρέχει όλες τις προϋποθέσεις, για να γίνονται σωστά οι εκδηλώσεις, μέσα στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης Πολιτιστικής Πολιτικής.

Τα Πολιτιστικά Σωματεία δεν στηρίζονται οικονομικά από τον Δήμο και στην μετά covid εποχή δυσκολεύονται να επιβιώσουν και είναι αδύνατον να πληρώνουν για τις λειτουργικές και επισκευαστικές ανάγκες του Δημοτικού Θεάτρου. Αυτό είναι υποχρέωση του Δήμου. Η απόφαση αυτή της επιβολής του τέλους προσβάλει την μεγάλη προσφορά των Πολιτιστικών Σωματείων και τον Πολιτισμό της Κέρκυρας.

Εκ του ΔΣ»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.