Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυο σενάρια για την απόδοση του παραλιακού μετώπου και τον ΝΑΟΚ

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
22 Αυγούστου 2024 / 17:54
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Ο υφ. Ναυτιλίας κάλεσε στο Γραφείο του τους προέδρους ΝΑΟΚ και ΚΓΣ, πριν από περίπου δέκα μέρες και τους ενημέρωσε για την σχετική συζήτησή του με τον πολιτικό προϊστάμενο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυο σενάρια για το παραλιακό μέτωπο της πόλης, παρουσίασε στον Γκίκα ο Χατζηδάκης. Και 'κείνος, εκτεθειμένος ήδη από τις πολλές ανακοινώσεις του πως το θέμα τελείωσε χωρίς όμως να τελειώνει, κάλεσε τους προέδρους του ΚΓΣ και του ΝΑΟΚ να τους ενημερώσει. Ο υφ. Ναυτιλίας με την ιδιότητα του βουλευτή Κερκύρας όσον αφορά στο παραλιακό μέτωπο αναφέρθηκε στις δυο εκδοχές της λύσης του γρίφου, προκειμένου να ικανοποιηθεί και ο Ναυτικός Όμιλος.

Πάνω ακριβώς στο ιστορικό κολυμβητήριο προβλέπεται να «πατήσει» η κατασκευή της πισίνας στον ΝΑΟΚ

Η πρώτη, αναφέρεται στην απόδοση του συνόλου του παραλιακού μετώπου από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στον κεντρικό Δήμο, εξαιρέσει βεβαίως της Κόντρα Φόσσας, που εμπεριέχεται στο μνημείο, Παλαιό Φρούριο. Όσο για τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ θα μπορούσαν, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, να αποτελέσουν το αντικείμενο προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τον ΝΑΟΚ για πολλά χρόνια, ανανεώνοντας την δυνατότητα της παραμονής εκεί των εγκαταστάσεών του.

Η δεύτερη, αφορά στην απόδοση του μετώπου στον Δήμο, χωρίς όμως την περιοχή του ΝΑΟΚ, που θα αποδοθεί ξεχωριστά (σ.σ. ταυτοχρόνως;) στον Όμιλο με την αναγνώριση της ιστορικότητας της παραμονής του εκεί και την πρόβλεψη να εξακολουθήσει να παραμένει και να λειτουργεί. Κάτι που ενισχύεται, δίχως άλλο, και από τη δημιουργία της πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων, στον χώρο ακριβώς όπου βρίσκεται το ιστορικό κολυμβητήριο του Ομίλου.

Η μελέτη ως γνωστόν για την πισίνα έχει ανατεθεί στο ΔΕΠΑΝ και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και αποδόσής της εξαντλείται εντός των επόμενων ημερών. Το ανησυχητικό, δεδομένης της σιγής ασυρμάτου τόσο του μελετητή όσο και του εποπτεύοντος, αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Α. Καρδόνα, είναι πως στην συζήτηση των προέδρων με τον υφυπουργό λέχθηκε και η πιθανότητα το υποέργο του κολυμβητηρίου να γίνει «γέφυρα» στο επόμενο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα, που έχει ανοίξει. Κάτι που σημαίνει πως δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι μέχρι τέλους Αυγούστου. Στην εκτίμηση αυτή συνεπικουρούν και οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από τις Υπηρεσίες του υπ. Πολιτισμού, που κανείς δεν έχει ενοχλήσει. Ενώ κάτι θα μαθαίναμε εφόσον ερχόταν εδώ η Λ. Μενδώνη αλλά δεν ήλθε!

 

Αυτό είναι ακριβώς ότι έχει κατασκευασθεί εδώ και μήνες στις αλυκές Ποταμού για την ανέγερση του κλειστού Γυμναστηρίου του ΚΓΣ, υποέργου μαζί με το κολυμβητήριο στον ΝΑΟΚ ενός ενιαίου κατασκευαστικού έργου.

Η τύχη του παραλιακού μετώπου απασχόλησε και την συνάντηση χθες (Πέμπτη) του δημάρχου Πενηντάρχου - Πουλημένου με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αυλωνίτη. Κατά την σχετική συζήτηση οι δυο άνδρες χωρίς να έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση, συμφώνησαν να περιλάβουν το θέμα στην ατζέντα της συνεργασίας τους ώστε από κοινού να διεκδικήσουν την επίλυση των κερκυραϊκών εκκρεμοτήτων από τα υπουργεία και της Υπηρεσίες της γενικής κυβέρνησης.

Όσο αφορά στο προκείμενο μάλιστα, ο δήμαρχος υπέθεσε ότι μπορεί να επαναληφθεί το ανάλογο της Ηγουμενίτσας δηλ. η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στον κεντρικό Δήμο να γίνει πακέτο με την (υπο)παραχώρηση μέρους του λιμανιού σε ιδιώτη, εν προκειμένω για την κατασκευή και λειτουργία μαρίνας μέγα γιοτ.

Πάντως και οι δύο έδειξαν να αγνοούν  τις σχετικές πρωτοβουλίες του υφ. Ναυτιλίας, Στ. Γκίκα για το θέμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.