Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεταλληνός: "Ο Πολιτισμός πληρώνει τέλος στο Δήμο για το Δ. Θέατρο"

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
21 Αυγούστου 2024 / 11:10
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Η απόφαση επομένως του Δήμου για επιβολή αυτού του τέλους, δεν πρέπει να ισχύσει μέχρι την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου το οποίο πρέπει να είναι το μοναδικό αρμόδιο για τέτοιες σοβαρές αποφάσεις"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην επιβολή τέλους των πολιτιστικών σωματείων στο Δημοτικό Θέατρο αναφέρεται ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε Ρότα» Τάκης Μεταλληνός με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Σύμφωνα με τον Τ. Μεταλληνό, η απόφαση δεν θα πρέπει να ισχύσει μέχρι να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ακολουθεί το κείμενο της ανάρτησης:

«Όλα τα ζούμε στο νησί των Φαιάκων. Παντού αλαλούμ. Νερό, απορρίμματα, κυκλοφοριακό χάος, καθημερινότητα.

Και ξαφνικά μας προκύπτει πληρωμή τέλους των πολιτιστικών σωματείων, στο Δημοτικό δήθεν Θέατρο. Και οι ευθύνες της απόφασης ως συνήθως, στο παρελθόν, με κάποια απόφαση του 2018 και η οποία λόγω αντιδράσεων δεν υλοποιήθηκε.

Ο πολιτισμός που πλούσια προσφέρει στην Κέρκυρα, καλείται να μπαλώσει τις διαχρονικές αδυναμίες, ανικανότητες, αδιαφορίες του Δήμου, που κατέληξαν το Δημοτικό Θέατρο να προσφέρει μόνον τις καρέκλες του.

Η επιβολή τέλους των πολιτιστικών σωματείων στον Δήμο, ο οποίος εκκωφαντικά απέχει από την στήριξή τους και μάλιστα σε αυτό το Δημοτικό Θέατρο είναι για ιδιαίτερο προβληματισμό.

Αγώνες για να πεισθούν οι αρμόδιοι ,για την επιβολή πολιτιστικού-τουριστικού τέλους στα τρία και πλέον εκατομμύρια τουριστών, μεγαλόστομες προεκλογικές δεσμεύσεις για ενίσχυση του πολιτιστικού προϊόντος, κατέληξαν στην επιβολή τέλους για το δήθεν θέατρο. Σε ένα θέατρο που οφείλει να παρέχει στις εκδηλώσεις κατάλληλες υποδομές ,σε φωτισμούς ,ηχητικές καλύψεις, καμαρίνια, θερμάνσεις και φυσικά προστασία από τις βροχοπτώσεις. Όνειρα θερινής νυχτός αυτά και που οι σύλλογοι αναγκάζονται να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο, προέρχεται από σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τα οποία προσπαθούν εξαιτίας της πενίας της τοπικής αυτοδιοίκησης , να βάζουν ένα μικρό εισιτήριο για την επιβίωσή τους. Εξάλλου είναι γνωστό, ότι στη Κέρκυρα οι χορηγοί είναι λίγοι και τα σωματεία πολλά. Πώς λοιπόν θα επιβιώσουν αυτά τα σωματεία τα οποία όλοι καμαρώνουμε όταν μας προσφέρουν ανελλιπώς το πολιτιστικό τους προϊόν;

Η απόφαση επομένως του Δήμου για επιβολή αυτού του τέλους, δεν πρέπει να ισχύσει μέχρι την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου το οποίο πρέπει να είναι το μοναδικό αρμόδιο για τέτοιες σοβαρές αποφάσεις.

Τάκης Μεταλληνός

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΡΟΤΑ»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.