Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν έχει πια λεωφορείο για Χαϊδάρι*

EDITORIAL
25 Σεπτεμβρίου 2024 / 18:01
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Ο ένας και μοναδικός σκοπός της γραφειοκρατίας είναι η αναπαραγωγή του εαυτού της!

O ορισμός της γραφειοκρατίας είναι η έκδοση ανακοίνωσης για την επιτυχή παρέμβαση στο κυκλοφοριακό, την ημέρα που κόλλησαν στους δρόμους τα πάντα για ώρες. Αναλόγως, η αποθέωση του στρίβειν δια των μελετών είναι η παραπομπή στις ελληνικές καλένδες κάθε ανάγκης επείγουσας παρέμβασης στο κυκλοφοριακό χάος με την επίκληση των προτεραιοτήτων ενός Σχεδίου, προαπαιτούμενου άλλων κυκλοφοριακών μελετών ώστε κοκ

Ως γνωστόν, ο ένας και μοναδικός σκοπός της γραφειοκρατίας είναι η αναπαραγωγή του εαυτού της. Για να τον πετύχει, μετέρχεται κάθε δικαιολογίας ενώ απαριθμεί πλήθος προϋποθέσεων ώστε να απομακρύνει την άμεση δράση. Η μετάθεση αρμοδιοτήτων και ευθυνών είναι το απαραίτητο συνοδευτικό, που περιγράφεται επιμελώς σε απολογητικά δήθεν κανονιστικά κείμενα.

Έτσι κι εδώ. Το αναπόδραστον της ταχύτερης δυνατής δημοπράτησης του κατά τα λοιπά εδώ και πάνω από 15 χρόνια ώριμου έργου της παράκαμψης του Βρυώνη εξακολουθεί να εκκρεμεί. Εκτός κι αν η θρυλούμενη ωριμότητα ήταν ψέματα, με τα οποία βαρύνονται οι σημερινοί εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών με τις προηγούμενες ιδιότητές τους.

Ζητείται τουλάχιστον μια εξήγηση για την ματαίωση της κατασκευής υπογείου πάρκιν στον Σαρόκο, που επανέρχεται τώρα ως πρόταση βιώσιμης κινητικότητας; Κι ενώ όλοι επισημαίνουν πως η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στην πόλη για χίλιους λόγους ακούμε φληναφήματα για αναδυόμενες μπάρες και άλλα τέτοια, που θα ήταν πολύ αστεία αν δεν ήταν τόσο εξοργιστικά.

Όσο για το νερό, η ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης της δραστικής επέμβασης στο δίκτυο σουρωτήρι, έδωσε τη θέση της στην από μηδενική βάση δοξασία του πρωθυπουργού και την πανελλαδική αναδιάρθρωση των διαχειριστικών φορέων, που θα αναπέμψουν στον χρόνο τον μέλλοντα το απαραίτητο τεχνικό έργο. Εκτός κι αν σπεύσει ο Γκίκας με τους βραστήρες ...

Η σκανδαλώδης περιπέτεια με την ανακύκλωση σε επίπεδο Επικράτειας, αποκρύπτεται εδώ ως αιτία οικείου προβλήματος με επικλήσεις περί της μοναδικότητας του κερκυραϊκού σπαστήρα, που δανείστηκε ο Μαχειμάρης, στερώντας τον όλο το καλοκαίρι από τα κεντρικά του ΦΟΔΣΑ!

Κι αν σας τσιμπάνε σμήνη κουνουπιών, μην ανησυχείτε. Αν η σύμβαση για τον ψεκασμό δεν έχει υπογραφεί μέχρι τον Δεκέμβρη, θαρθεί ο χειμώνας εξοντώνοντας αναπόφευκτα τα ενοχλητικά έντομα. Και θάχουμε γλυτώσει και τα λεφτά της εργολαβίας... Αυτό που το πάτε;

* Θητεία, Λάζαρου Ανδρέου, Χρήστου Λεττονού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.