Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Βίδο φίλοι μου, στο Βίδο!

EDITORIAL
26 Ιουλίου 2024 / 10:06
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Το κύριο και βασικό είναι η απελευθέρωση των δημοσίων χώρων από την καταχρηστική, ιδιωτική δραστηριότητα, όπου διαπιστώνεται τέτοια.

Πιστώνεται στον Σπύρο Νεράντζη η λειτουργία των δημοτικών κατασκηνώσεων στο νησί του Βίδο, μετά επτά ολόκληρα χρόνια. Η δράση αυτή αποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό την επανένταξη της νησίδας στη ζωή της πόλης, της οποίας den έπαψε ποτέ να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος. Συμβάλλει τα μέγιστα στην λειτουργική δραστηριότητα εκεί, αποτρέποντας έτσι τον οποιονδήποτε να επικαλείται λάθρα πως δήθεν πρόκειται για ιδιωτικό νησί, όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. 

Εξυπακούεται πως οι όποιες υποδομές στο νησάκι υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του αδιακρίτως και πρωτίστως των ντόπιων και των μικρών κατασκηνωτών. Αυτό αφορά τόσο στις προσφερόμενες υπηρεσίες όσο και στις τιμές τους.

Η αποκατάσταση μάλιστα τακτικής συγκοινωνίας σχετίζεται και με τη δυνατότητα των συχνών επισκέψεων των Σέρβων, που ας μην παραλείπεται πως το νησί του Βίδο είναι ιερός τους τόπος. Κομμάτι της ιστορίας, που συνδέει άλλωστε γι' αυτούς κ.α. πολλούς τέτοιους λόγους, τους δυο πληθυσμούς.

Υπήρξε τέτοιος διακαής πόθος των Κερκυραίων να ξανασυνδεθούν με το Βίδο, κάτι που όταν ήταν χώρος κράτησης δεν ήταν και τόσο προφανές και εύκολο, που κατά τη δεκαετία του '90 είχαν εμφανιστεί και προσδοκίες για την κατασκευή κρεμαστής γέφυρας από το Καφέ Γυαλί!

Τότε σε ένα συνολικό σχέδιο για την επιστροφή των Κερκυραίων με το μέτωπο προς τη θάλασσα είχαν παραγγελθεί και εκπονηθεί σε ένα μεγάλο μέρος τους μελέτες για την ανάδειξη ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, βεβαίως και των δυο νησίδων, του Βίδο και το Λαζαρέτο.

Εν ολίγοις, η επαναλειτουργία των δημοτικών κατασκηνώσεων επιτρέπει την αναβίωση τέτοιων προσδοκιών από την λήθη που είχαν υποχρεωτικά καταχωνιασθεί. Το κύριο και βασικό είναι η απελευθέρωση των δημοσίων χώρων από την καταχρηστική, ιδιωτική δραστηριότητα, όπου διαπιστώνεται τέτοια. Κατάκτηση που βελτιώνει την ποιότητα ζωής ντόπιων και επισκεπτών. Μπράβο Σπύρο!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.