Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι παλιοκουρελαρίες! Παριστάνουν τις κυρίες*

EDITORIAL
18 Ιουλίου 2024 / 19:44
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Το μείζον εξακολουθεί να είναι η εποχικότητα της επιβάρυνσης άρα και των αναγκών σε μόνιμο, καταρτισμένο προσωπικό.

Η απολογητική της δημοτικής Αρχής για τους όγκους των σκουπιδιών που σωρρεύονται καλοκαιριάτικα εδώ κι εκεί, δημοσιεύτηκε χθες και μάλιστα ως πρώτο θέμα στην Ενημέρωση. Η μετάβαση από την περίοδο Υδραίου σ' αυτήν του Πουλημένου είχε ως θύμα και την καθυστέρηση στην υποβολή του αιτήματος στον ΑΣΕΠ για την στελέχωση της Υπηρεσίας καθαριότητας, που θα αναπλήρωνε ό, τι άφηνε ο ιδιώτης με τη νέα περισταλμένη σύμβαση που τον περιορίζει στην πόλη.

Η διοίκηση Υδραίου δεν το έκανε μετά την ήττα στις εκλογές, τ' άφησε στους επόμενους. Κι εκείνοι ίσαμε να ξελαχανιάσουν από τον θρίαμβο, που πήρε και μια παράταση στο f/b, φτάσαμε μέσα του καλοκαιριού και οι ενισχύσεις δεν φαίνονταν. Από προχθές όμως κάτι γίνεται. Έρχονται και πιάσανε δουλειά. Όμως πρόκειται για εποχικούς εργαζόμενους που θα μείνουν στην Υπηρεσία μέχρι τέλος του χρόνου.

Παλαιότερα είχε επικρατήσει η πεποίθηση πως η Υπηρεσία καθαριότητας, μια εκμηχανισμένη δομή, χρειάζεται έμπειρα στελέχη και επανακαταρτιζόμενα ώστε να είναι αποτελεσματικά και παραγωγικά. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι με 8μηνίτες και 6μηνίτες, κάτι τέτοιο δεν επιτυγχάνεται όσο φιλότιμοι και νάναι.

Το μείζον εξακολουθεί να είναι η εποχικότητα της επιβάρυνσης άρα και των αναγκών σε μόνιμο, καταρτισμένο προσωπικό. Κι αυτό δεν αφορά αποκλειστικά και μόνον τον Δήμο ούτε την Υπηρεσία καθαριότητας αλλά όλους τους θεσμούς και φορείς των τουριστικών περιοχών. Εδώ ο γρίφος ζητάει μια ευελιξία που δεν πρέπει να είναι όμως σε βάρος των εργαζομένων ενώ βεβαίως απαιτείται και κίνητρο για να έλθουν να εργασθούν και να μείνουν στην ακριβή γενικώς Κέρκυρα.

Αυτό πράγματι είναι ένα πολιτικό πρόβλημα, που κανείς δεν συζητάει σοβαρά στην Κέρκυρα και γι' αυτό ζούμε την διαρκή ετησίως επανάληψη των συνεπειών του, περιοριζόμενοι να αναρτάμε την οργή και τις κατάρες μας στα social

* Η μπαλάντα των σκουπιδιών. Η μουσική είχε γραφτεί το 1992 για την παράσταση «Μακαρόνια με κέτσαπ». Οι στίχοι γράφτηκαν το 2001, ειδικά για το δίσκο. Στίχοι: Σταμάτης Δαγδελένης. Μουσική: Νίκος Κυπουργός.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.