Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στάσεις εργασίας των καθαριστριών του Νοσοκομείου από Μ. Τρίτη

Καθαρίστριες
08 Απριλίου 2017 / 10:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα των καθαριστριών του εργολαβικού συνεργείου στο Νοσοκομείο, παρά τις επανειλημμένες κινητοποιήσεις τους.

Την Πέμπτη 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών του ΓΝΚ με θέμα προς ψήφιση τις στάσεις εργασίας για τα δικαιώματα και αιτήματα που δεν γίνονται αποδεκτά από την εταιρεία My Services Security and Facility ΑΕ, προς τους εργαζομένους, παρά τις διαμαρτυρίες τους προς την εταιρεία, εδώ και μήνες.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης είναι να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου, τις ώρες 10:00 έως 12:00, για την πρωινή βάρδια και 18:00 έως 20:00 για την απογευματινή βάρδια, επ' αόριστον.

Τα αιτήματα του Σωματείου είναι:
- Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Μαρτίου στους εργαζόμενους πριν το Πάσχα για να ανταπεξέλθουν και να κάνουν γιορτές
- Να προσκομιστούν οι μισθοδοσίες του 2017 που δεν έχουν δοθεί παρά τις καταγγελίες
- Να δοθούν ή να πληρωθούν οι άδειες του 2016 που εκκρεμούν και να πληρωθούν κατά το νόμο, Κυριακές, αργίες και αναρρωτικές
- Να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού καθώς από την έλειψή του προκαλούνται σοβαρά προβλήματα άδικες μετακινήσεις, παράνομα δεκάωρα κ.λπ.

Επίσης παρατηρείται επιμονή της Εταιρείας να μην βάζει συγκεκριμένες εργαζόμενες να εργάζονται Σαββατοκύριακα και να εργάζονται συνέχεια οι ίδιες χωρίς να πληρώνονται με συνέπεια την αγανάκτησή τους.
Καθώς επίσης δεν υπάρχει οργάνωση έργου και τμήματα μένουν ακάλυπτα, κυρίως Σαββατοκύριακα.
«Αν δεν επιλυθούν τα αιτήματά μας ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί» αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου.