Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σοκάρει το περιεχόμενο της δικογραφίας

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
14 Οκτωβρίου 2024 / 18:51
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Εν αναμονή απόψε της σύμφωνης γνώμης Εισαγγελέα και Ανακριτή για την τύχη των εννιά (5+4) κατηγορούμενων της υπόθεσης διαφθοράς στη ΔΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αργά το βράδυ της Τρίτης, ίσως ακόμα και μετά τις οκτώ, προβλέπεται η έκδοση της απόφασης Εισαγγελέα και Ανακριτή για την επιβολή προδικαστικών όρων στους πέντε και άλλους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση διαφθοράς της ΔΟΥ. Αναμένεται να οδηγηθούν στον Ανακριτή για να απολογηθούν 12 ώρες πριν. Από τις οκτώ το πρωί, και αντιμετωπίζοντας διαφορετικές κατηγορίες άλλοι αναμένεται να προφυλακιστούν και σε άλλους να επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Η πιο σοβαρή κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δράση κακουργηματικού χαρακτήρα. Δεν την αντιμετωπίζουν όλοι αλλά κυρίως οι εφοριακοί. Ο κατηγορούμενος λογιστής αντιμετωπίζει αδικήματα εκβίασης και δωροληψίας, εκτός κι αν συνδεθεί η έκνομη δραστηριότητα του με την λειτουργία της οργάνωσης. Τότε πιθανότατα θα έχει την ίδια διαδικαστική τύχη. Όσο για τους υπολοίπους τέσσερις, για τους οποίους υπάρχει αναφορά στο δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ (Εσωτερικές Υποθέσεις), οι πληροφορίες θέλουν να βαρύνονται με ξεχωριστές, μοναδικές (σ.σ. όχι συνδιαζόμενες) κατηγορίες, πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Η έναρξη της δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης σκιάζεται από την επιλεκτική διαρροή μερών της δικογραφίας, ικανά να δημιουργήσουν κλίμα στην κοινή γνώμη ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης πιστεύουν πως είναι τόσο σοκαριστικό (sic) το περιεχόμενο της δικογραφίας, που οι εντυπώσεις που δημιουργούνται ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες των διαρροών. «Κανείς δικαστής δεν επηρεάζεται από τις διαρροές, που απευθύνονται στην κοινή γνώμη». Σημειωτέον πως οι καταγραφή των επίδικων συνομιλιών στην δικογραφία ξεπερνάει τις 600 σελίδες! Από τις ίδιες πηγές λέγεται πως και η Εισαγγελία εξέφρασε τη δυσφορία της για τις διαρροές.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας που έφθασαν στην Κέρκυρα, ξεκίνησε το ξεσκόνισμα της ΔΟΥ (σ.σ. που χθες έμεινε κλειστή για το κοινό), από ανώτερα ελεγκτικά στελέχη της Ανεξάρτητς Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.