Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διατάχθηκε ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων

O επικεφαλής της αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
11 Οκτωβρίου 2024 / 19:38

Εφόσον διαπιστωθεί κάτι επιλήψιμο θα προχωρήσει σε κατάσχεση ενώ θα ελεγχθούν και τα περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που τυχόν έχουν ευνοηθεί από τη δράση του κυκλώματος στην Κέρκυρα.

ΑΘΗΝΑ. O επικεφαλής της αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος*, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, σύμφωνα με ανάρτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, έδωσε εντολή να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων στην υπόθεση του κυκλώματος των εκβιασμών φορολογουμένων στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με την εντολή του κ. Βουρλιώτη ήδη έχει διαταχθεί προσωρινή δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι επιλήψιμο, η ανεξάρτητη αρχή θα προχωρήσει σε οριστική δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων. Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια εντολή, θα ελεγχθούν και τα περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που τυχόν έχουν ευνοηθεί από τη δράση του κυκλώματος στην Κέρκυρα.

* Με το νόμο 4557/2018 (ΦΕΚ Α΄ 139) ο οποίος καταργεί το νόμο 3691/2008 η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης μετονομάζεται σε Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.