Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταδρομική επιχείρηση για την σύλληψή τους

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥ
11 Οκτωβρίου 2024 / 12:14
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Στον Εισαγγελέα, Εφοριακοί και λογιστής με δικογραφία για διαφθορά. Δηλώσεις Χατζηδάκη, Πιτσιλή (ΑΑΔΕ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επιχείρηση στην Εφορία περιγράφεται από τους αυτόπτες ως καταδρομική. Έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (10/10) όταν και συνελήφθησαν τέσσερις υπάλληλοι της ΔΟΥ Κερκύρας, κατασχέθηκαν τα κινητά και οι σκληροί δίσκοι από τους υπολογιστές των γραφείων τους ενώ στην συνέχεια έγιναν κατ’ οίκον έρευνες. Συνελήφθη στον χώρο του και ένας λογιστής ως συνεργός τους. Η υπόθεση έγινε talk of the town, το πρωί της Παρασκευής, όταν ανακοίνωσε την επιχείρησή της η Αστυνομία.

Αυτή έγινε από τις Εσωτερικές Υποθέσεις και ύστερα από μακρά παρακολούθηση των κινήσεων των συλληφθέντων. 

Η υπόθεση διαφθοράς αφορά σε «διευκόλυνση» ελεγχομένων για φορολογικές παραβάσεις. Γι' αυτό και στην σύνθεση των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και εξουσιοδοτημένος από την Υπηρεσία του ελεγκτής. Εντύπωση δημιουργείται από την ταυτότητα του λογιστή, που συνεργάζεται με αλυσίδα κερκυραϊκών επιχειρήσεων. Παραμένει φυσικά άγνωστο το περιεχόμενο της δικογραφίας και έτσι το αν η δραστηριότητα για την οποία ελέγχεται αφορούσε αυτές ή άλλες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με νεότερη πληροφορία οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στον Εισαγγελέα.

Σε ανάρτηση στο «x», Σε δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες, το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε όποια φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα».

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε ότι «Μόλις υπέπεσαν στην αντίληψη μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.