Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικογραφία εκατοντάδων σελίδων σε βάρος των πέντε

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
11 Οκτωβρίου 2024 / 18:58
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για την υπόθεση οι δικηγόροι τους και να απολογηθούν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, οι συλληφθέντες ανακρίνονταν από τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας των Εσωτερικών Υποθέσεων. Η επιχείρηση στην Εφορία περιγράφεται από τους αυτόπτες ως καταδρομική. Έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (10/10) όταν και συνελήφθησαν τέσσερις υπάλληλοι της ΔΟΥ Κερκύρας, κατασχέθηκαν τα κινητά και οι σκληροί δίσκοι από τους υπολογιστές των γραφείων τους ενώ στην συνέχεια έγινε έρευνα στα σπίτια τους. Στη ΔΟΥ τους κλείδωσαν στα Γραφεία τους, όπου και κρατήθηκαν επί ώρες ανακρινόμενοι. Συνελήφθη στον χώρο του και ένας λογιστής ως συνεργός τους. Μεταφέρθηκαν το πρωί στην Αστυνομική Δ/νση με χειροπέδες. Η υπόθεση έγινε talk of the town, το πρωί της Παρασκευής, όταν ανακοίνωσε την επιχείρησή της η Αστυνομία.

Αυτή έγινε από τις Εσωτερικές Υποθέσεις και ύστερα από μακρά παρακολούθηση των κινήσεων των συλληφθέντων. 

Η υπόθεση διαφθοράς αφορά σε «διευκόλυνση» ελεγχομένων για φορολογικές παραβάσεις. Υπήρξαν καταγγελίες προς την ΑΑΔΕ αν και η δήλωση Πιτσιλή μπορεί να εκληφθεί και ως αυτεπάγγελτη ενέργεια σε συνεργασία με τις «Εσωτερικές Υποθέσεις» της ΕΛΑΣ, κατόπιν πληροφοριών. 

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής. Πριν από τους συλληφθέντες κι ενώ οι έξι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπεράσπισή τους ήταν ήδη εκεί, έφτασε και η δικογραφία. Περιγράφεται ως ογκώδης. Έπρεπε να αναγνωστεί πριν ζητηθούν οι καταθέσεις και απαγγελθούν οι κατηγορίες. Πληροφορίες από νομικούς κύκλους αναφέρονταν στην υποβολή αιτήματος προθεσμίας ώστε να ενημερωθούν οι δικηγόροι. Η προθεσμία προβλέπεται τριήμερης διάρκειας και έτσι οι αποφάσεις για την προδικαστική τους τύχη θα γίνουν γνωστές ίσως την Τρίτη.

Σε ανάρτηση στο «x», Σε δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες, το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε όποια φαινόμενα διαφθοράς στις Υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα».

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε ότι «Μόλις υπέπεσαν στην αντίληψη μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.