Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απόψε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το κυκλοφοριακό

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
23 Σεπτεμβρίου 2024 / 11:04

Από την έγκριση του ΣΒΑΚ ξεκινούν όλα. Κι αυτή είναι η κρίσιμη συνεδρίαση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενώ δεν είναι γνωστό εάν το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) περιέχει όλες τις λύσεις στα γνωστά και μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης εντούτοις όλα ξεκινούν από την έγκρισή του. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί καμια πρόταση σχετικών ρυθμίσεων και έργων να προχωρήσει.

Έτσι εισάγεται τη Δευτέρα σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (19:00) ως μοναδικό θέμα με την προσδοκία να διεξαχθεί γόνιμος διάλογος περί τα κυκλοφοριακά ώστε να αντιμετωπισθεί η λερναία ύδρα. 

Η Συνεδρίαση θα γίνει στις 19:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (κτήριο πρώην Νομαρχίας) με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καρδόνα.

Η Συνεδρίαση θα μεταδίδεται ζωντανά με livestreaming (link σύνδεσης: bit.ly/3hdRFnR).

Το ΣΒΑΚ  είναι ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο βασίζεται σε υφιστάμενες πρακτικές σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη αρχές όπως είναι η συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες αποφάσεων, η ολιστική προσέγγιση στην άσκηση πολιτικής καθώς και η συνεχής αξιολόγηση των παρεμβάσεων. Ο βασικός τους στόχος είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας και ποιότητας ζωής αντί της βελτίωσης της χωρητικότητας του οδικού δικτύου για την διευκόλυνση της κυκλοφοριακής ροής.