Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νοσοκομείο: Ενισχύεται η μοριοδότηση στις ήδη εργαζόμενες καθαρίστριες

Νοσοκομείο Κέρκυρας
13 Μαρτίου 2017 / 12:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναστέλλονται προσωρινά οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας και εστίασης στο Γ.Ν. Κέρκυρας, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του Γ.Ν.Κ.

Ωστόσο η αναστολή αυτή δεν σημαίνει ότι σταματά η διαδικασία πρόσληψης με ατομικές συμβάσεις. Κατόπιν αιτήματος των εργαζομένων τροποιείται η νομοθεσία, έτσι ώστε δοθεί μεγαλύτερη μοριοδότηση στις ήδη εργαζόμενες εργολαβικές καθαρίστριες, που κινδύνευαν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω μορίων!.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΑΣΕΠ για πρόσληψη καθαριστριών και τραπεζοκόμων με ατομικές συμβάσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ αναρτήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου. Με αυτές τις προσλήψεις έρχεται και η λήξη της συνεργασίας του Νοσοκομείου Κέρκυρας με το εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας με το οποίο οι 36 εργαζόμενες έχουν επανειλημμένως έρθει σε αντιπαράθεση πραγματοποιώντας ακόμα και επισχέσεις εργασίας.

Ενόψει της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος που
έχει ήδη αναρτηθεί από το Υπουργείο Υγείας για δημόσια διαβούλευση, η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοίνωσε την αναστολή των εκκρεμών διαγωνιστικών διαδικασιών για την καθαριότητα και την σίτιση, 
Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας πρόκειται να προσληφθούν 41 καθαριστές-στριες και 3 τραπεζοκόμοι, με ατομική σύμβαση εργασίας έως το τέλος του 2018.