Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων - διαμαρτύρονται για το κυκλοφοριακό πρόβλημα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
09 Ιουλίου 2024 / 11:24
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Σκηνές που δεν μας τιμούν καθόλου και αμαυρώνουν την εικόνα που χτίζουμε όσοι σεβόμαστε και υπηρετούμε τον τουρισμό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή διαμαρτυρίας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει σε όλο το νησί απέστειλε προς τον Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο και Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων. Αναφέρουν τα εξής:

«Όλοι οι κάτοικοι αυτού του νησιού γνωρίζουμε το τεράστιο και πολυσυζητημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει εξελιχθεί πλέον σε μάστιγα. Περιοχές όπως η Παλαιοκαστρίτσα έχουν γίνει απλησίαστες. Η Εθνική Λευκίμμης τις περισσότερες ώρες της ημέρας, γίνεται αδιάβατη, αλλά και άκρως επικίνδυνη εξαιτίας των εγκληματικά παρκαρισμένων αυτοκινήτων επάνω σε επικίνδυνες στροφές, ειδικά στο Πέραμα. Η Εθνική Παλαιοκαστρίτσας, με σηματοδότες που με τον τρόπο που λειτουργούν, περισσότερο δυσχεραίνουν την κίνηση παρά να την διευκολύνουν. (Κόμβος Εκάτη για παράδειγμα).  Και μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και τα πανηγύρια.

Χθες το βράδυ, γίναμε μάρτυρες ενός απίστευτου μποτιλιαρίσματος στην Εθνική Λευκίμμης στην Θέση Αγία Κυριακή όπου πραγματοποιούνταν τοπικό πανηγύρι, χωρίς καμία πρόβλεψη από τους διοργανωτές για χώρους στάθμευσης των παρευρισκόμενων. Το αποτέλεσμα της αδιαφορίας των, ήταν να μετατραπεί ο δρόμος σε πάρκινγκ και να δημιουργηθούν πολύωρες καθυστερήσεις των λεωφορείων μας, που μετέφεραν τουρίστες, ειδικά προς το αεροδρόμιο, με ορατό τον κίνδυνο να χάσουν τις πτήσεις τους. Πελάτες που είχαν πανικοβληθεί, εξαιτίας του εγκλωβισμού τους μέσα στα λεωφορεία στην περιοχή και βλέποντας να πλησιάζει ο χρόνος που θα έπρεπε να είναι ήδη στο Αεροδρόμιο, να έχουν μετατραπεί σε μαινόμενους ταύρους και να στρέφονται με άγριες διαθέσεις εναντίον πάντων.

Σκηνές που δεν μας τιμούν καθόλου και αμαυρώνουν την εικόνα που χτίζουμε όσοι σεβόμαστε και υπηρετούμε τον τουρισμό.

Επειδή λοιπόν τέτοιες και παρόμοιες εκδηλώσεις θα υπάρξουν και άλλες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού παρακαλούμε όπως σε συνεννόηση και με άλλους αρμόδιους φορείς μεριμνήσετε ώστε οι δρόμοι να παραμένουν ελεύθεροι στη διάθεση των χρηστών.

Εδώ θα προσθέσουμε για μια ακόμα φορά ότι κάποιος συνάνθρωπος μας μπορεί να  βρίσκεται σε κίνδυνο εκείνη την στιγμή και να χάσει την ζωή του, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας αυτών που οργανώνουν αλλά και αυτών που επιτρέπουν ή αδειοδοτούν τέτοιες εκδηλώσεις.»

Πρόεδρος Τσαγκάρης Νίκος

Ο Γραμματέας Τσιριγώτης Σπύρος

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΧΕΙΟ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.