Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

ΠΕΣΟΠΠ
18 Ιουνίου 2024 / 11:55
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Επί τάπητος ο σχεδιασμός και οι δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ)  της ΠΕ Κέρκυρας στην αίθουσα συνεδριάσεων της  πρώην νομαρχίας.  Κύριο θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην νομαρχίας, είναι ο σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2024.

Στη συνεδρίαση προεδρεύει ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Αλέξανδρος Δήμου, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός της συνεδρίασης είναι ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων, η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και η βελτίωσή της, με έμφαση στην πρόληψη και στην αυξημένη επιτήρηση, ώστε τυχόν συμβάντα να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους.

Η αποτελεσματική συνεργασία,όπως τονίστηκε από τους παρευρισκόμενους, είναι το «κλειδί» για την αντιμετώπιση κινδύνων που πιθανά να προκύψουν κατά την αντιπυρική περίοδο.

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.