Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανείς δεν έγινε σοφότερος από τη λογοδοσία

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
03 Σεπτεμβρίου 2024 / 17:41
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Το θέμα του νερού μονοπώλησε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα. Αναβάλλεται πιθανότατα η συνεδρίαση της Παρασκευής λόγω μαζικής φυγής συμβούλων στη ΔΕΘ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυο ώρες διήρκεσε τη Δευτέρα, η 4η συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού Δήμου. Την συζήτηση μονοπώλησε το θέμα του νερού χωρίς κανείς να γίνει σοφότερος εφόσον οι απαντήσεις τόσο του δημάρχου όσο και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ στους Γ. Καρύδη και Τ. Μεταλληνό ήταν «περί διαγραμμάτου» και γενικόλογες. Κανείς δεν ήταν σε θέση να απαντήσει τι απέγινε το αίτημα που υπέβαλε στον πρωθυπουργό, κατά την επεισοδιακή, προεκλογική επίσκεψη του εδώ, ο δήμαρχος, για έκτακτη ενίσχυση 10 εκατ. 

Το καλοκαίρι πέρασε, τα χρήματα δεν ήλθαν ενώ θα πρέπει να θεωρηθεί ως απάντηση στο κερκυραϊκό αίτημα η πρωθυπουργική ατάκα για την «από μηδενική βάση» εξέταση της περίπτωσης.

Πάντως, όπως έχει δημοσιευτεί και μάλιστα επανειλλημμένα, αναμένεται η κατάθεση νομοσχεδίου μέσα στον Σεπτέμβριο για τη διαχείριση των νερών. Σε ότι αφορά στα νησιά αναμένεται η ίδρυση Φορέα ΑΕ, που θα την αναλάβει. Ο Φορέας θα ξεκινήσει από μηδενική βάση και τα χρέη των καταργούμενων ΔΕΥΑ θα επιβαρύνουν τους αντίστοιχους ΟΤΑ.

Ενόψει αυτών των εξελίξεων εισάγεται στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και η εισήγηση για την απεμπλοκή του κεντρικού Δήμου από τη ΔΙΑΔΕΥΑΚ (;), ιδρύοντας κατά τα πρότυπα της Β. Κέρκυρας, ξεχωριστή επιχείρηση. Κι έτσι ο εναπομείνας εταίρος της καταχρεωμένης διαδημοτικής επιχείρησης θα απομείνει ο βασανισμένος και στο νερό, δήμος του Νότου.

Η συνεδρίαση αυτή είχε αρχικώς προγραμματισθεί για την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, θα αναβληθεί όμως λόγω της μετάβασης δημοτικών συμβούλων στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.