Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τον Ιούλιο με το όνομα «Aragosta» ανοίγει το πρώην «Ξενία» στην Παλαιοκαστρίτσα

ARAGOSTA
14 Ιουνίου 2024 / 13:08
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η εκκίνηση δίνεται με το εστιατόριο στον ισόγειο χώρο. Μετά τη λήξη της σεζόν ξεκινούν εργασίες διαμόρφωσης για τις τέσσερις πολυτελείς σουίτες, ώστε να είναι έτοιμες για το Πάσχα του 2025

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια νέα υποδομή υψηλού επιπέδου προστίθεται στον τουριστικό χάρτη της Παλαιοκαστρίτσας. Το πρώην «Ξενία» στην κεντρική παραλία αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του εντός του Ιουλίου για να υποδεχθεί το κοινό στον ανακαινισμένο ισόγειο χώρο που θα λειτουργήσει ως εστιατόριο με δυνατότητα εξυπηρέτησης και στην παραλία.

Το ιστορικό κτίριο που κατασκευάστηκε το 1932 θα συστηθεί σε κατοίκους και επισκέπτες με το όνομα «ARAGOSTA». Το ακίνητο ως γνωστόν έχει μισθωθεί στην «ΑΝΩΝΥΜΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΜΠΗΤΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ AE», η οποία ήταν και η μοναδική πλειοδότρια που έλαβε μέρος στην ηλεκτρονική δημοπρασία της ΕΤΑΔ για την ενοικίαση του τριώροφου κτιρίου, συνολικού εμβαδού 498,23 τμ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας «ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΜΠΗΤΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ AE», ήδη έχουν γίνει και οι περισσότερες προσλήψεις για την υποστήριξη του εστιατορίου, ενώ η εταιρεία έχει μισθώσει παράλληλα και χώρο για ξαπλώστρες στην παραλία με δυνατότητα εξυπηρέτησης των λουόμενων.

Μετά τη λήξη της σεζόν

Το επιχειρηματικό πλάνο της μισθώτριας εταιρείας προβλέπει παράλληλα τη μετατροπή των οχτώ υφιστάμενων δωματίων σε τέσσερις άνετες πολυτελείς σουίτες, με θέα τα τιρκουάζ νερά του κόλπου της Παλαιοκαστρίτσας. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τη λήξη της φετινής τουριστικής σεζόν, με στόχο οι σουίτες να είναι έτοιμες και διαθέσιμες το Πάσχα του 2025.

Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο έχει μισθωθεί για 15 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για ακόμη 15 χρόνια και με το ετήσιο μίσθωμα να ανέρχεται στις 75.000 ευρώ. Η πλειοδότρια εταιρεία έχει προβεί σε μια σοβαρή επένδυση, με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και της ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής. Εξάλλου η οικογένεια που συγκροτεί την εταιρεία, έχει μακρά και πλούσια πορεία στον ξενοδοχειακό κλάδο από το 1936, με τρία ακόμη ξενοδοχεία στην Παλαιοκαστρίτσα. Τον «Ζέφυρο», το «Απόλλων» και το «Ακρωτήρι». Φιλοδοξία πλέον της τέταρτης γενιάς ξενοδόχων είναι μέσα από την επένδυση αυτή να συμβάλλουν στην τουριστική αναβάθμιση και ανάπτυξη της Παλαιοκαστρίτσας, η οποία αποτελεί «πόλο» έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

Το ακίνητο

Το τουριστικό περίπτερο Παλαιοκαστρίτσας  βρίσκεται στη θέση Κογκού, στην παραλία Παλαιοκαστρίτσα του κόλπου Αγίου Σπυρίδωνα, νότια του Βυζαντινού κάστρου του Αγγελόκαστρου. Το ακίνητο αρχικά κατασκευάστηκε το 1932, ενώ μετασκευάστηκε σε τουριστικό περίπτερο «ΞΕΝΙΑ» στις αρχές του 1950 από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

ΦΩΤΟ@ΕΤΑΔ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.