Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εστιατόριο και τέσσερις πολυτελείς σουίτες στο πρώην «Ξενία» στην Παλαιοκαστρίτσα

ΞΕΝΙΑ
25 Nov 2023 / 12:10
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Στην εταιρεία ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΜΠΗΤΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ AE μισθώθηκε το εμβληματικό ακίνητο που ανήκει στην ΕΤΑΔ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης και περαιτέρω αναβάθμισης της περιοχής φιλοδοξεί να μετατρέψει η ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΜΠΗΤΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ AE την εκμίσθωση του πρώην εμβληματικού ακινήτου «Ξενία» της Παλαιοκαστρίτσας. Η εταιρεία ήταν η μοναδική πλειοδότρια που έλαβε μέρος στην ηλεκτρονική δημοπρασία της ΕΤΑΔ για την ενοικίαση του ιστορικού κτιρίου που κατασκευάστηκε το 1932. Το τριώροφο ακίνητο, συνολικού εμβαδού 498,23 τμ, που μέχρι σήμερα είναι ερειπωμένο πάνω στην κεντρική παραλία της Παλαιοκαστρίτσας, προβλέπεται να ανακαινιστεί εκ βάθρων αξιώνοντας να ανοίξει τις πύλες του το καλοκαίρι του 2024 με τη νέα του μορφή.

Από τη νέα σεζόν το εστιατόριο

 Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΜΠΗΤΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ AE, η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να λειτουργήσει το εστιατόριο που θα αναπτυχθεί στο ισόγειο του κτιρίου τη νέα τουριστική σεζόν. Όπως τόνισε ο χώρος θα λειτουργεί όλη την ημέρα για να υποδέχεται τους επισκέπτες, ενώ από το βράδυ θα έχει μια πιο γκουρμέ εκδοχή. Παράλληλα τα οχτώ δωμάτια αναμένεται να διαμορφωθούν σε τέσσερις άνετες πολυτελείς σουίτες με θέα τα τιρκουάζ νερά του κόλπου της Παλαιοκαστρίτσας. Οι σουίτες ωστόσο δεν προβλέπεται να είναι έτοιμες το φετινό καλοκαίρι και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη χρονιά του 2025 για να προγραμματίσουν τις διακοπές τους εκεί.

Το συντομότερο

 Πρόθεση πάντως της εταιρείας που μίσθωσε το ακίνητο για 15 χρόνια με δυνατότητα παράτασης άλλα 15 χρόνια είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν, εφόσον δοθούν και οι απαιτούμενες άδειες για τις εκτεταμένες παρεμβάσεις στο κτίριο. Το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται στις 75.000 ευρώ, ενώ η επένδυση που προβλέπεται να γίνει εκεί αναμένεται να είναι σοβαρή. Το σημαντικό αυτό τοπόσημο για την περιοχή αναμένεται να μετατραπεί σε μία νέα υποδομή υψηλού επιπέδου, η οποία θα προστεθεί στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Από το 1936

 Η οικογένεια εξάλλου που συγκροτεί την εταιρεία, έχει μακρά και πλούσια πορεία στον ξενοδοχειακό κλάδο από το 1936, με τρία ακόμη ξενοδοχεία στην Παλαιοκαστρίτσα. Τον «Ζέφυρο», το «Απόλλων» και το «Ακρωτήρι». Φιλοδοξία πλέον της τέταρτης γενιάς ξενοδόχων είναι μέσα από την επένδυση αυτή να συμβάλλουν στην τουριστική αναβάθμιση και ανάπτυξη της Παλαιοκαστρίτσας, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

ΦΩΤΟ@ΕΤΑΔ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.