Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξενοδοχείο Εντόμων: Μαθαίνουμε για τη Φύση, την Ενσυναίσθηση και τη Διατροφή στα Αγγλικά! (photos)

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΝΤΟΜΩΝ
13 Οκτωβρίου 2024 / 12:17

"Τα έντομα, όπως οι μέλισσες και οι πασχαλίτσες, είναι απαραίτητα για την επικονίαση και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, κάτι που επηρεάζει άμεσα την καλλιέργεια των τροφίμων μας"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής και Επισιτισμού, οι Healthy Little Eaters μας συνέχισαν τις οικολογικές τους δράσεις, κατασκευάζοντας ένα ξενοδοχείο εντόμων. Αυτή η δραστηριότητα είχε ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τις συνθήκες διαβίωσης των εντόμων, τον κρίσιμο ρόλο τους στη φύση και τη σημασία της προστασίας τους.

Τα έντομα, όπως οι μέλισσες και οι πασχαλίτσες, είναι απαραίτητα για την επικονίαση και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, κάτι που επηρεάζει άμεσα την καλλιέργεια των τροφίμων μας. Κατασκευάζοντας ένα "σπίτι" για αυτά τα πλάσματα, τα παιδιά καλλιεργούν την ενσυναίσθηση για τον κόσμο γύρω τους, κατανοώντας ότι όλα τα πλάσματα, μικρά και μεγάλα, έχουν τον δικό τους ρόλο στο οικοσύστημα.

Πριν από την κατασκευή, αφιερώσαμε χρόνο για να μάθουμε περισσότερα για τα έντομα και το περιβάλλον τους, δουλεύοντας με το δικό μας εκπαιδευτικό υλικό στα αγγλικά. Τα παιδιά εξοικειώθηκαν με το σχετικό λεξιλόγιο και παρακολούθησαν βίντεο από το National Geographic και το Discovery Channel, τα οποία τους βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα τη σημαντικότητα των εντόμων για τη φύση.

 

Με τη δραστηριότητα αυτή, τα παιδιά δεν αποκτούν μόνο γνώσεις, αλλά αναπτύσσουν την περιβαλλοντική συνείδηση και την ενσυναίσθηση, μαθαίνοντας να φροντίζουν τον πλανήτη και τα πλάσματα που ζουν σε αυτόν. Η κατασκευή του ξενοδοχείου εντόμων τους δίνει την ευκαιρία να εφαρμόσουν πρακτικά όσα έμαθαν και να συνδέσουν τη θεωρία με την πράξη.

 

ΦΩΤΟ@ FB ΣΠΥΔΙΟΥΛΑ ΚΟΚΚΑΛΗ