Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βάζει μπρος η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας για το στεγαστικό των γιατρών

Στεγαστικό
12 Ιουνίου 2024 / 11:16
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παροχή οικίας στον νέο Νεφρολόγο - Διαμόρφωση επιπλέον επτά διαμερισμάτων σε κτίριο ιδιοκτησίας του ΓΝΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε τροχιά υλοποίησης έχει μπει ο προγραμματισμός της Διοίκησης του Νοσοκομείου για να βρεθεί λύση στην έλλειψη στέγης που αποτελεί έναν σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα για την κάλυψη των ανοικτών θέσεων γιατρών.

Νεφρολόγος που βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην Κέρκυρα, θα στεγαστεί σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου, ενώ προσωρινά φιλοξενήθηκε αφιλοκερδώς σε ξενοδοχειακή μονάδα του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μπάμπη Βούλγαρη, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Κίνητρο προσέλκυσης

Ενώ η θέση επικουρικού ιατρού Νεφρολόγου έχει εγκριθεί εδώ και ένα χρόνο δεν υπήρξε αίτηση υποψηφιότητας. Ως κίνητρο προσέλκυσης προτάθηκε σε Ιατρό Νεφρολόγο, που δραστηριοποιούταν σε άλλο νομό, η εύρεση στέγης. Συγκεκριμένα, προτάθηκε ο ιατρός να μείνει σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου το οποίο πρόσφατα περιήλθε σε χρήση του, μετά από πολύχρονη ενοικίαση.

Ανακαινίστηκε με ίδια μέσα και εξοπλίστηκε με την ευγενική παραχώρηση εξοπλισμού από την ξενοδοχειακή επιχείρηση La Grotta Verde Corfu.

Επτά διαμερίσματα

Επιπλέον, για να ενισχυθούν τα κίνητρα προσέλκυσης και άλλων ιατρών, θα ανακαινιστεί παλαιό κτήριο του Νοσοκομείου στην οδό Κολοκοτρώνη, όπου θα διαμορφωθούν επτά διαμερίσματα. Η εργολαβία μάλιστα έχει ενταχθεί στη σύμβαση που υπεγράφη πρόσφατα με πηγή χρηματοδότησης το Ταμείο Ανάκαμψης, παρουσία της Αν. Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη.   

Στην ίδια εργολαβία του έργου «Επισκευαστικές Εργασίες σε Διάφορα Κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας» περιλαμβάνονται τόσο στο Κέντρο Ημέρας όσο και στο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Νίκος Μώρος

Το ύψος της Σύμβασης είναι περίπου 1.300.000€ (με ΦΠΑ) και χρόνο ολοκλήρωσης 16 μήνες. Αναθέτουσα Αρχή είναι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και ενεργούσα αρχή είναι το ΤΑΙΠΕΔ. 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.