Σάββατο 29.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πτώχευση FTI: Διαταγή πληρωμής σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας - Πήραν πίσω απλήρωτα κρέατα

Πτώχευση
11 Ιουνίου 2024 / 09:29
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δικηγορικής Εταιρείας σειρά έχουν ξενοδοχεία στην Κω και τη Ρόδο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έφοδο σε ξενοδοχειακή επιχείρηση της εταιρείας «MEETING POINT HOTEL MANAGEMENT HELLAS A.E» , η οποία ανήκει στον μεγάλο τουριστικό Όμιλο FTI Group η οποία ως γνωστόν πρόσφατα περιήλθε σε καθεστώς πλήρους αφερεγγυότητας, έκαναν δικαστικοί επιμελητές συνοδεία περιπολικού.

Η επιχείρηση έγινε βάσει της έκδοση προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δυνάμει της οποίας διατάχθηκε να τεθούν υπό δικαστική μεσεγγύηση, τα πωληθέντα εμπορεύματα από την «ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.».

Το γεγονός γνωστοποίησε με δελτίο Τύπου η Δικηγορική Εταιρία «ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΠΗΝΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», η οποία ζήτησε την έκδοση της προσωρινής διαταγής πληρωμής για λογαριασμό της εντολέως της εταιρείας «ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.», η οποία έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Το δελτίο Τύπου της Δικηγορικής Εταιρείας «Αγαπηνός και Συνεργάτες»:

«Σε συνέχεια της εκδοθείσας προσωρινής διαταγής από το Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της εταιρίας «MEETING POINT HOTEL MANAGEMENT HELLAS A.E» που ανήκει στον Όμιλο FTI GROUP που πρόσφατα γνωστοποιήθηκε ότι περιήλθε σε καθεστώς αφερεγγυότητας, η εντολέας εταιρία μας ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ξεκίνησε σήμερα 10-06-2024 την υλοποίηση του διατακτικού της προσωρινής διαταγής:

Συγκεκριμένα δικαστικοί επιμελητές με ισχυρή αστυνομική δύναμη εισήλθαν στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου που χειρίζεται η οφειλέτιδα εταιρία, στο νησί της Κέρκυρας αφαιρώντας ποσότητες κρεάτων από αυτές που πωλήθηκαν από την εταιρία μας και δεν εξοφλήθηκαν. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η εταιρία στη Ρόδο και στην Κω.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ακέφαλες επιχειρήσεις και σύμφωνα με τον ελληνικό Αστικό Κώδικα η συνέχιση της δραστηριότητάς τους από οποιαδήποτε άλλη εταιρία προϋποθέτει την κάλυψη όλων των υποχρεώσεων και οφειλών στο παρόν χρονικό σημείο».

Πηγή:euro2day.gr

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.