Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαζική η κινητοποίηση των εργαζομένων στο αεροδρόμιο μετά το «κανόνι» της FTI (photos+video)

FTI
07 Ιουνίου 2024 / 09:45

Διεκδικούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, του εισοδήματος και της ασφάλισης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Δυναμική κινητοποίηση με συμβολικό αποκλεισμό του αεροδρομίου, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία Sandy, Sandy Villas, Mythos Kairaba και στο Γραφείο Γενικού Τουρισμού που εκμεταλλεύεται στην Κέρκυρα η εταιρεία Meeting Point Hellas, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, μετά το οικονομικό «κανόνι» του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού FTI.

Στην μαζική διαμαρτυρία που υποστηρίχθηκε από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας απαίτησαν τη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων που εργάζονται, την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους, όπως και την ασφαλιστική και μισθολογική τους κάλυψη σε κάθε περίπτωση.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα εναντία στην ασυδοσία των πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων τους, που στραγγαλίζουν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Παλεύουμε για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και προειδοποιούμε ότι αυτός ο αγώνας θα δοθεί με όξυνση της ταξικής αντιπαράθεσης», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΚΚ Σταμάτης Πελάης.

Το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσε πλήθος ξενοδοχοϋπάλληλων που βρίσκεται σε καθεστώς ανασφάλειας, μετά τη δήλωση αφερεγγυότητας του Ομίλου FTI, προχωρώντας σε πορεία που κατέληξε σε συμβολικό αποκλεισμό του αεροδρομίου. 

Σήμερα η απεργία που έχει μεγάλη συμμετοχή, σύμφωνα με τον κ. Πελάη, συνεχίζεται έξω από τους χώρους δουλειάς, ενώ αντιπροσωπεία των απεργών και του Εργατικού Κέντρου κατέθεσε στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί το θέμα και να αποφασιστούν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΚΚ, το ενδεχόμενο να κλείσουν οι παραπάνω επιχειρήσεις, θα οδηγήσει 500 και πλέον εργαζόμενους στην ανεργία, ενώ αρκετοί επαγγελματίες είτε θα απολέσουν μεγάλα ποσά που τους οφείλονται είτε σε, άλλες περιπτώσεις, θα μειωθεί σημαντικά η πελατεία τους.

Στο κενό η επιστολή του ΕΚΚ

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΕΚΚ είχε αποστείλει νωρίτερα επιστολή προς  το Υπουργείο Τουρισμού και τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις ζητώντας ενημέρωση για τις εξελίξεις αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με την λειτουργία των ξενοδοχείων και των τουριστικών γραφείων του Ομίλου στην Κέρκυρα, χωρίς ωστόσο να λάβουν καμία απάντηση.

Όπως πάντως αναφέρει δημοσίευμα του news247.gr  oι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων σε Ρόδο και Κέρκυρα έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν μόνοι τους να λειτουργούν τα ξενοδοχεία τους και βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις για την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα,ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων στην Κέρκυρα έχει, μάλιστα, ξεκινήσει συζητήσεις με το αμερικανικό fund της HIG, που ήδη συνεργάζεται και έχει πωλήσει ξενοδοχεία στο παρελθόν.  Όπως αναφέρει το news247.gr  οι δύο πλευρές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη μέρα και τα ξενοδοχεία για φέτος, προφανώς και μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους, αφού δέχονται πελατεία όχι μόνο από το FTI, αλλά και άλλους tour operator.

 

ΦΩΤΟ/VIDEO@ FB/ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΛΑΗΣ