Δευτέρα 01.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Κανόνι» για τον ταξιδιωτικό κολοσσό FTI

FTI
03 Ιουνίου 2024 / 15:25

O όμιλος ανακοίνωσε σήμερα την υποβολή αίτησης αφερεγγυότητας - Δηλώνει πως τα ταξίδια που έχουν κλειστεί, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα γίνουν ποτέ

ΜΟΝΑΧΟ. Μνήμες της πτώχευσης της Thomas Cook ξυπνά στον Τουρισμό η αίτηση αφερερεγγυότητας που κατέθεσε σήμερα στο Τοπικό Δικαστήριο του Μονάχου, η FTI Touristik GmbH, η μητρική εταιρεία του FTI GROUP.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου «Αρχικά, μόνο η μάρκα ταξιδιωτικού πράκτορα FTI Touristik επηρεάζεται άμεσα από αυτό. Στη συνέχεια, ωστόσο, θα υποβληθούν αντίστοιχες αιτήσεις και για άλλες εταιρείες του Ομίλου. Η Windrose Finest Travel GmbH με την πολυτελή μάρκα WINDROSE θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της.

Μετά από μια μακρά και πολύπλοκη επενδυτική διαδικασία, η είσοδος μιας κοινοπραξίας επενδυτών ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2024. Έκτοτε, ωστόσο, τα στοιχεία των κρατήσεων είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών παρά τα θετικά νέα. Επιπλέον, πολλοί προμηθευτές επέμειναν στην προκαταβολή. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε αυξημένη ανάγκη για ρευστότητα, η οποία δεν μπορούσε πλέον να γεφυρωθεί μέχρι το κλείσιμο της επενδυτικής διαδικασίας. Ως εκ τούτου, η αίτηση πτώχευσης κατέστη αναγκαία για νομικούς λόγους.

Πληροφορίες για πελάτες του FTI GROUP

Η υποστήριξη των ταξιδιωτών που πλήττονται από τις συνέπειες της αφερεγγυότητας αποτελεί πλέον κορυφαία προτεραιότητα για τον ΟΜΙΛΟ FTI. Έχει ήδη δημιουργηθεί ένας ιστότοπος υποστήριξης στη διεύθυνση www.fti-group.com/en/insolvency καθώς και μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης στο +49 (0) 89 / 710 45 14 98. Όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ και στα γερμανικά και Οι αγγλόφωνοι υπεύθυνοι επικοινωνίας είναι διαθέσιμοι για μεμονωμένες ερωτήσεις. Εκτός από την πλήρη εστίαση στην υποστήριξη πελατών, το FTI GROUP θα ενημερώνει επίσης τακτικά τους επισκέπτες του μαζί με το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλειας (DRSF).

Αυτήν τη στιγμή εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι τα ταξίδια που έχουν ήδη ξεκινήσει μπορούν να ολοκληρωθούν όπως έχει προγραμματιστεί. Ταξίδια που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει πιθανότατα δεν θα είναι πλέον δυνατά ή μόνο εν μέρει δυνατά από την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024. Σε συνεργασία με τον (προσωρινό) διαχειριστή αφερεγγυότητας που δεν έχει ακόμη διοριστεί, μια ιδέα για τη συνεχή ενημέρωση των επηρεαζόμενων ταξιδιωτών και την επιχειρησιακή εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων θα αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες» αναφέρει η FTI στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: fti-group.com