Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Θυμόμαστε και τιμούμε, κρατώντας την μνήμη τους ζωντανή!

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΟΥ
19 Μαΐου 2024 / 18:20

"Η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει ότι, ήταν ένα προμελετημένο ειδεχθές έγκλημα, που συμπεριλάμβανε τον ξεριζωμό, την εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, τα στρατόπεδα θανάτου, την πείνα και τη δίψα"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλ. Αυλωνίτης). 1919-2024. 105 χρόνια μετά, νοιώθουμε βαριά την ευθύνη στήριξης του εμβληματικού αγώνα μνήμης και τιμής των Ελλήνων του Πόντου απέναντι στο ειδεχθές έγκλημα της Γενοκτονίας και στις πλέον εγκληματικές πράξεις κατά της ανθρωπότητας στη σύγχρονη ιστορία της.

Οι 353.000 Πόντιοι που σφαγιάστηκαν, οι περισσότεροι από 400 χιλιάδες που ξεριζώθηκαν βιαίως και εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, αφήνοντας πίσω τους έναν πολιτισμό τριών χιλιετιών, ζητούν δικαίωση, τη λύτρωση και την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίωσης ενός ολόκληρου λαού.

Ζητούν να μην σβήσει η ιερή τους μνήμη, για αυτό και οφείλουμε να την κρατήσουμε ζωντανή στην εθνική μας, αλλά και παγκόσμια συνείδηση. Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθεια αποτελεί καθήκον όλων μας.

Η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει ότι, ήταν ένα προμελετημένο ειδεχθές έγκλημα, που συμπεριλάμβανε τον ξεριζωμό, την εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, τα στρατόπεδα θανάτου, την πείνα και τη δίψα. Μόνον τότε, θα έχει κάνει πράξη το ιστορικό της χρέος απέναντι στην Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα.

Θυμόμαστε και τιμούμε, κρατώντας την μνήμη τους ζωντανή!

ΦΩΤΟ@ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ