Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Δράσεις Αλληλεγγύης» πρωτοβουλία ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων Κέρκυρας (video)

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
09 Μαΐου 2024 / 12:42
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η προβολή του «αγώνα των Παλαιστινίων για το δικαίωμά τους να έχουν πατρίδα και λευτεριά.»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Κέρκυρας πήραν την πρωτοβουλία να προβάλουν την Μ. Παρασκευή, πριν τη περιφορά του Επιταφίου, ένα βίντεο στον τοίχο του μουσείου Σολωμού.

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η προβολή του «αγώνα των Παλαιστινίων για το δικαίωμά τους να έχουν πατρίδα και λευτεριά.»

Το δελτίο τύπου που απέστειλαν οι ομάδες αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ως πράξη αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, που δέχεται πολύχρονη, απάνθρωπη, κλιμακούμενη επίθεση με σκοπό την πλήρη γενοκτονία του.

Ως πράξη καταγγελίας στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, που καταδικάζει στον θάνατο από πείνα και αρρώστιες, όσους δεν εξολοθρεύουν τα όπλα του.

Ως πράξη αντίστασης στις κυβερνήσεις που υποθάλπουν ή ανέχονται το μακελειό που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων.

Ως απαίτηση για άμεσο τερματισμό της γενοκτονίας ενός λαού, των δολοφονιών παιδιών, ακόμη και βρεφών στην Παλαιστίνη, που δεν μπορεί να ανεχτεί κανένας αν θέλει να λέγεται Άνθρωπος.

Την Μεγάλη Παρασκευή στην Κέρκυρα, πριν την περιφορά του Επιταφίου της Μητροπόλεως, προβάλαμε αυτό το βίντεο, στον τοίχο του μουσείου Σολωμού, του ποιητή των «Ελεύθερων πολιορκημένων».

Στέλνουμε την δράση μας αυτή, για ενημέρωση, δημοσίευση και αναπαραγωγή, για να προβάλλουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων για το δικαίωμά τους να έχουν πατρίδα και λευτεριά.

Κέρκυρα 3/5/2024

«Δράσεις Αλληλεγγύης»

πρωτοβουλία ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων Κέρκυρας»

To video που προβλήθηκε:

 

ΦΩΤΟ@FB Eugenia Zagoura

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.