Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση συμπαράστασης στην Παλαιστίνη

Παλαιστίνη
19 Οκτωβρίου 2023 / 19:43

Στην Πλατεία Κώστα Γεωργάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με συνθήματα κατά του πολέμου και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, έγινε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κώστα Γεωργάκη. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με πρωτοβουλία των σωματείων εκπαιδευτικών ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Στο πλευρό τους στάθηκαν οι δυνάμεις του αριστερού χώρου και του συνδικαλιστικού κινήματος: Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Κέρκυρας, Εργατικό Κέντρο, Εκκίνηση, ΟΓΕ Κέρκυρας, ΚΚΕ, Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων, ΑΡΣΙ.

«Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους! Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που υποστηρίζουν το Ισραήλ! Για 75 χρόνια, ο λαός της Παλαιστίνης αγωνίζεται για ελευθερία και αυτοδιάθεση και θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους άμαχους, ηλικιωμένους και παιδιά. Μόνο το 2023 έχουν σκοτωθεί πάνω από 40 παιδιά από τις ισραηλινές δυνάμεις» αναφέρει η ΕΛΜΕ.

Την αγωνία της για τα αιματηρά γεγονότα και τη συμπαράστασή στο λαό της Παλαιστίνης, εξέφρασε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας: «Μια μεγάλη τραγωδία συντελείται με θύματα άμαχο πληθυσμό και κυρίως παιδιά και από τις δύο πλευρές. Ως γονείς, ως άνθρωποι που πιστεύουμε στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών, θεωρούμε ότι μόνο οι λαοί και εν προκειμένω ο λαός του Ισραήλ και ο λαός της Παλαιστίνης θα έπρεπε να έχουν τον κύριο λόγο ώστε να ζουν μεταξύ τους ειρηνικά και όμορφα, χωρίς άδικους πολέμους και μίση».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων, αναφέρει:«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού. Το κράτος του Ισραήλ και η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου με τη μορφή κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» συνεχίζει τις σφαγές των προηγούμενων χρόνων, χτυπάει με τη στρατιωτική του μηχανή τον λαό, τους αμάχους, τα παιδιά, με χιλιάδες νεκρούς.

Στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ο Παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα αντισταθεί στην ισραηλινή βαρβαρότητα, έχει δικαίωμα να καθορίζει μόνος του την πορεία του».