Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΡΣΙ: Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Παλαιστίνη
18 Οκτωβρίου 2023 / 16:23

Η Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στα Ιόνια συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 19/10 στις 18.30 στο Άγαλμα Γεωργάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη έρχονται σαν αποτέλεσμα της μακροχρόνιας κατοχής παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ. Όσο και αν από τα επίσημα ΜΜΕ γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια να παρουσιαστεί το κράτος του Ισραήλ, ως θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, όλοι γνωρίζουμε ότι η αλήθεια είναι διαφορετική. Το κράτος του Ισραήλ ήταν και παραμένει ο μόνος τρομοκράτης σε αυτή την αντιπαράθεση.

Χωρίς κανένα πρόσχημα και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ εδώ και τόσα χρόνια διώχνει τους παλαιστινίους από τα εδάφη τους με σκοπό τον εποικισμό τους. Αποτέλεσμα αυτού είναι η λωρίδα της Γάζας να αποτελεί σήμερα ίσως την πιο κατοικημένη περιοχή του πλανήτη. Σε μια περιοχή μικρότερη από την Κέρκυρα ζούνε πάνω από 1.000.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα. 

Ο βομβαρδισμός μια τόσο πυκνοκατοικημένης περιοχής αποτελεί μια αδιανόητη ενέργεια που το αποτέλεσμά της μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως γενοκτονία. Ο βομβαρδισμός νοσοκομείου στη λωρίδα της Γάζας αποτελεί έγκλημα πολέμου που καταδεικνύει το μένος και την εκδικητικότητα της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό. Καμία πράξη δε μπορεί να δικαιολογείται τέτοιου τύπου βαρβαρότητες.

Απέναντι σε αυτά δε χωρά καμία ανοχή. Τον ελληνικό και τον παλαιστινιακό λαό συνδέουν για πολλές δεκαετίες αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης. Για μια ακόμα φορά έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλευρό τους. Να απαιτήσουμε το σταμάτημα των βομβαρδισμών και την αποτροπή της χερσαίας επέμβασης.

Η κυβέρνηση της χώρας μας, αντί να στέλνει φρεγάτες στην περιοχή καλό θα ήταν να πρωτοστατήσει στο σταμάτημα των εχθροπραξιών και την ειρήνευση στην περιοχή. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την επιστροφή των κατεχόμενων εδαφών, και την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από εκεί, και την απελευθέρωση των ομήρων και από τις δύο μεριές. Μέχρι τότε η χώρα μας οφείλει να διακόψει κάθε διπλωματική σχέση με το κράτος του Ισραήλ. 

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στα νησιά μας.

Κεφαλονιά Τετάρτη 18/10 , και ώρα 19:00 στην πλατεία Αργοστολίου

Κέρκυρα Πέμπτη 19/10 και ώρα 18:30 στο άγαλμα Γεωργάκη.

 

Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στα Ιόνια (ΑΡ.Σ.Ι)