Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Στο πόδι» και χωρίς διαβούλευση τα μέτρα για τα τραπεζοκαθίσματα κατά τις εκδηλώσεις!»

Τραπεζοκαθίσματα
25 Απριλίου 2024 / 17:34

«Χωρίς νόμιμη βάση, βαφτίζοντας «το κρέας ψάρι», αφού δεν υπάρχει Κανονιστική εν ισχύ στο Δήμο μας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έωλη νομικά, αβάσιμη και αυθαίρετη χαρακτηρίζει η παράταξη της Μερόπης Υδραίου την απόφαση για την απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων κατά διάρκεια εκδηλώσεων στην παλιά πόλη. Όπως υποστήριξε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οι διαδικασίες της δημοτικής αρχής Πουλημένου έγιναν «στο πόδι», πρόχειρα και βιαστικά, παρακάμπτοντας  τη νομιμότητα και τη θεσμική λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών:

«Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποκαλύφθηκε για άλλη μία φορά  ότι η δημοτική αρχή στα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα  για τους πολίτες, είναι απροετοίμαστη, αδιάβαστη και προσπαθεί να καλύψει τις αδυναμίες της με «τερτίπια», με διαδικασίες  «στο πόδι», πρόχειρα και βιαστικά, παρακάμπτοντας  τη νομιμότητα και τη θεσμική λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών. Και αυτό με μόνο στόχο να βγει ένα γυαλισμένο δελτίο τύπου με αντίστοιχες φωτογραφίες για να κομπάζει ότι εφάρμοσε κάτι δήθεν πρωτότυπο ή ότι έβαλε τάξη, αδιαφορώντας για την ουσία, τη δημοκρατική λειτουργία και την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Παλιάς Πόλης εισήγαγαν μία πρόταση για ρύθμιση των τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων για τις ημέρες του Πάσχα, εορτές και εκδηλώσεις όλου του χρόνου και μόνο για την Παλιά Πόλη, πρώτα στην Δημοτική Επιτροπή και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο,  χωρίς καν εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, πράγμα πρωτάκουστο για τέτοιο ζήτημα, (ποιός υπηρεσιακός θα έβαζε την υπογραφή του σε κάτι μη νόμιμο άλλωστε) χωρίς νόμιμη βάση, βαφτίζοντας «το κρέας ψάρι», αφού δεν υπάρχει Κανονιστική εν ισχύ στο Δήμο μας ώστε πάνω σε αυτή να βασιστεί και να γίνει συμπλήρωση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν, η πρόταση της δημοτικής αρχής να είναι εντελώς έωλη νομικά, αβάσιμη και αυθαίρετη.

Επιπλέον,  ήρθε αυτή η εισήγηση χωρίς τη διαβούλευση που επιβάλλει η ίδια η δημοκρατία για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τους πάντες και τη ζωή στην πόλη μας, εμπορικούς συλλόγους, κατοίκους, εστίαση, παρατάξεις αντιπολίτευσης  και  άλλους φορείς και υπηρεσίες που αγγίζει αυτή η δήθεν ‘κανονιστική ρύθμιση’. 

Και ενώ στην επιτροπή που κληθήκαμε κατεπειγόντως (11:00 ήρθε η εισήγηση και 12:30 μας κάλεσαν να ψηφίσουμε)  εμείς, βεβαίως, ζητήσαμε να αναβληθεί το θέμα λόγω έλλειψης διαβούλευσης και μη νομιμότητας της όλης διαδικασίας κάτι που δεν έγινε αποδεκτό και έτσι άρον-άρον εισήλθε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου βεβαίως έπεσε σαν χάρτινος πύργος, αφού αποκαλύφθηκε η προχειρότητα, η μη νομιμότητα και η καταστρατήγηση της διαδικασίας.

Θα μπορούσαμε να στηλιτεύσουμε πολιτικά, να λαϊκίσουμε, να τορπιλίσουμε την όλη διαδικασία, αλλά αντί αυτού, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση που τιμά το ρόλο της και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, λειτουργήσαμε σαν συμπολίτευση και δώσαμε λύση, με πρότασή μας να πάρουν πίσω την  «έωλη» εισήγηση και να αποφασίσουμε για την εφαρμογή προσωρινών- πιλοτικών μέτρων για τις ημέρες του Πάσχα και κατόπιν να δούμε από την αρχή συνολικά το ζήτημα με δημοκρατική διαβούλευση και τηρώντας τις διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία  σε συνεργασία με τις δημοτικές και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Εμείς, δυστυχώς, δεν απολαύσαμε μια τέτοια παραγωγική αντιπολίτευση, παρά μόνο προσφυγές, καταγγελίες τηλεοπτικές και μη, άρνηση και τεχνητές ελλείψεις απαρτίας, δηλαδή παρεμπόδιση του έργου μας από τωρινούς αντιδημάρχους που τώρα πέφτουν στην παγίδα και στις τρύπες που οι ίδιοι  έστηναν προηγουμένως.

Τους καλούμε, λοιπόν, να καταλάβουν ότι τώρα διοικούν και κρίνονται οι  ίδιοι  και  πρέπει να πάρουν σοβαρά το ρόλο τους και το καθήκον τους και όχι να κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και στον εαυτό τους, γιατί θα τους μείνει το κουσούρι και οι επικοινωνιακές φανφάρες και από ουσία και έργο για τους δημότες,  ΟΥΔΕΝ!»