Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τραπεζοκαθίσματα: Έτοιμα τα συνεργεία ελέγχου για την κατάληψη δημόσιου χώρου (video)

Τραπεζοκαθίσματα
22 Φεβρουαρίου 2024 / 13:37
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παλιάς Πόλης Κώστας Βουσολίνος ενημερώνει τους καταστηματάρχες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τάξη στην κατάληψη του δημόσιου χώρου σκοπεύει να βάλει η δημοτική αρχή, με δημοτικά συνεργεία ελέγχων, είτε των τραπεζοκαθισμάτων είτε τοων εμπορευμάτων. 

Όπως επεσήμανε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Βουσολίνος, οι επιχειρηματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν ήδη ξεκινήσει να παίρνουν άδειες, υπερδιπλασιάστηκαν. Αυτό σημαίνει ότι οι επαγγελματίες έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους, παίρνoυν δημοτική ενημερότητα και αδειοτούνται για την κατάληψη χώρου από τραπεζοκαθίσματα. 

Όσο για την τήρηση των ορίων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ο Αντιδήμαρχος προειδοποίησε ότι ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει στη συγκρότηση δύο επιτροπών που θα διενεργούν ελέγχους.

«Αν όχι αύριο, την επόμενη εβδομάδα, θα αρχίσουν να περνούν από πολλά μαγαζιά και την πρώτη εβδομάδα θα περιοριστούν σε επίπεδο συστάσεων. Από την επόμενη εβδομάδα όμως θα αρχίσει η πολιτεία και ο Δήμος να λειτουργούν όπως πρέπει. Οφείλουμε όλοι να προσέξουμε για να μην εκτεθούμε αλλά και για να μην εκθέτουμε άλλους» υπογράμμισε ο Κώστας Βουσολίνος.

Όσον αφορά την κατάληψη δημόσιου χώρου από τα τουριστικά καταστήματα ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι οι επιχειρηματίες αυτοί δεν έχουν αρχίσει να ακόμα να λειτουργούν, ωστόσο από την ώρα που θα ανοίξουν, θα ελέγχονται και αυτοί από τα συνεργεία του Δήμου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.