Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

1η Φλεβάρη ξεκινούν οι έλεγχοι για τα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους

Τραπεζοκαθίσματα
23 Ιανουαρίου 2024 / 11:18

Να περιοριστούν στους προβλεπόμενους αδειοδοτημένους χώρους ζητά από τους επαγγελματίες ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παλιάς Πόλης Πόλης και Εμπορίου Κώστας Βουσολίνος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρόθεσή της για την αποκατάσταση της τάξης στους κοινόχρηστους χώρους εκδηλώνει η νέα δημοτική Αρχή, με την ανάληψη της θητείας της. Σήμερα ο Αντιδημάρχος Πολιτισμού, Παλαιάς Πόλης και Εμπορίου, Κώστας Βουσολίνος ενημέρωσε τους επαγγελματίες με επιστολή του προς την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, τον Σύλλογο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων και τον ΕνιαίοΤουριστικό Φορέα Κέρκυρας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι από 1/2/24 θα αρχίσουν να διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι από τις Υπηρεσίες του Δήμου και  θα απομακρύνονται με την προβλεπόμενη διαδικασία, όλα τα είδη που θα βρίσκονται εκτός του αδειοδοτημένου χώρου.

Η επιστολή

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Σας γνωρίζουμε ότι πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής είναι, μεταξύ άλλων, η διασφάλιση της ελεύθερης και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών, αμαξιδίων ΑΜΕΑ, εμποδιζόμενων ατόμων και οχημάτων αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (πυροσβεστικών, ασθενοφόρων, περιπολικών κλπ) στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας. Όπως επίσης είναι δεδομένη η διάθεση και πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για την υποστήριξη  και της επιχειρηματικής δραστηριότητας καθώς και της συνεργασίας όλων.     

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να τηρείτε εφεξής τα όρια των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων, όπως αυτά αναγράφονται και προσδιορίζονται στις αντίστοιχες άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων που σας έχουν χορηγηθεί.

Επίσης, σας καλούμε να απομακρύνετε από τους χώρους αυτούς οποιοδήποτε εξοπλισμό που δεν προβλέπεται στις άδειές σας καθώς και όποιο εξοπλισμό που έχετε τυχόν αποθηκεύσει σ’ αυτούς (αποθηκευμένα τραπεζοκαθίσματα, μη χρησιμοποιούμενες ομπρέλες, τέντες, ράφια κλπ) καθώς τέτοια αποθήκευση δεν προβλέπεται στις σχετικές άδειες.

Κατόπιν αυτών, σας ενημερώνουμε ότι μετά την 01.02.2024 θα αρχίσουν να διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι από τις Υπηρεσίες του Δήμου και, εκτός των άλλων, θα απομακρύνονται με την προβλεπόμενη διαδικασία, όλα τα είδη που θα βρίσκονται εκτός του αδειοδοτημένου χώρου.
                                                                       Ο Αντιδήμαρχος
                                                                 Κωνσταντίνος Βουσολίνος