Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλγα Κουρή Καλλέργη: Οφείλουμε να ασχοληθούμε έντονα με το δημογραφικό και το μέλλον των παιδιών μας

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
25 Απριλίου 2024 / 09:40
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η διακεκριμένη γυναικολόγος - μαιευτήρας μιλάει στην «Ε» για την υποψηφιότητά της με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η γνωστή μαιευτήρας – γυναικολόγος Όλγα Κουρή Καλλέργη αποτελεί την επιλογή της ΝΔ από τα Ιόνια Νησιά για τις ευρωεκλογές. Έχοντας χαράξει χιλιόμετρα στην επιστήμη της, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση που της έγινε και να κατεβεί στο στίβο της πολιτικής, διεκδικώντας μια θέση στην Ευρωβουλή. Η γενέτειρά της, η Κέρκυρα, αποτέλεσε προ ημερών τον πρώτο σταθμός της περιοδείας της. Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «για τα παιδιά μας» η διακεκριμένη γιατρός μίλησε στην «Ε» για την υποψηφιότητά της, επισημαίνοντας ότι οι στόχοι της για την ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Ιόνια νησιά, επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, που πλήττει την περιοχή μας.

 

Πώς μπήκε η πολιτική στη ζωή σας και γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στις επικείμενες ευρωεκλογές;

 

Γεννήθηκα και ενηλικιώθηκα πολιτικά σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη εποχή. Η οικογένειά μου ανέκαθεν ήταν πολιτικά ενημερωμένη, περνώντας μου και εμένα το «μικρόβιο». Θεωρώ τον εαυτό μου ανέκαθεν «πολιτικό ον», όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης. Ομολογώ, βέβαια, ότι δεν μου είχε περάσει από το μυαλό η ενεργή ενασχόληση με τα κοινά. Ωστόσο η ιδιαίτερα τιμητική πρόταση με έκανε να αναθεωρήσω και να κατέβω στο στίβο της πολιτικής. Το βασικό κίνητρο μου για να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική ,από τη θέση του υποψηφίου, έχει να κάνει με το ότι θέλω να προσφέρω και από ένα άλλο σημείο, πέραν του λειτουργήματος του μαιευτήρα-γυναικολόγου. 

 

Ποια είναι η πολιτική σας πρόταση για την Ευρώπη και ποιοι είναι οι στόχοι και οι προτεραιότητές σας για την περιοχή του Ιονίου, εφόσον πετύχετε την είσοδό σας στην Ευρωβουλή;

 

Οι επιδιώξεις μου για την ΕΕ είναι σαφείς και προέρχονται από τα θέματα που αντιμετώπισα βιωματικά στην επαγγελματική μου πορεία. Οφείλουμε να ασχοληθούμε έντονα με το δημογραφικό και το μέλλον των παιδιών μας. Αφενός, η διαρκής μείωση του πληθυσμού δεν μας αφήνει αδιάφορους· υποχρεωνόμαστε άμεσα να δώσουμε τα κίνητρα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή οικογένεια να αναπαραχθεί και να αναπτυχθεί. Αυτή είναι η πραγματική συνέχεια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 

Οι στόχοι μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Ιόνια νησιά, αποτελούν συνέχεια όσων πιστεύω και για την ΕΕ. Η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα χτυπημένη από την υπογεννητικότητα, για την οποία πρέπει επιτακτικά να δράσουμε. Επίσης πρέπει να φροντίσουμε για την ορθή κατεύθυνση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε περιοχές όπως η δική μας, περιοχές με δυνατότητες ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία μας, χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους. 

 

Η αποχή στις ευρωεκλογές είναι κάθε φορά μεγάλη. Γιατί να πάει ο Έλληνας να ψηφίσει και γιατί να ψηφίσει ΝΔ;

 

Η ψήφος του καθενός ισοδυναμεί με ευθύνη και υποχρέωση προς το κοινωνικό σύνολο, προκειμένου να είμαστε όλοι συμμέτοχοι στη διαμόρφωση του παρόντος, αλλά κυρίως στη χάραξη του μέλλοντος των παιδιών μας.

Επομένως, η αποχή, ειδικά στις ευρωεκλογές, δεν μπορεί να είναι μια μορφή διαμαρτυρίας, ούτε η χαλαρή ψήφος να είναι συνειδητή στάση, καθώς στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες χαράσσεται η πολιτική που επηρεάζει κατά μεγάλο ποσοστό την καθημερινότητά μας. 

Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία αποτελεί ψήφο στη σταθερότητα. Η κατάσταση στη χώρα μας, καθώς και στο διεθνές στερέωμα για την Ελλάδα είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το 2019. Όπως είπα και στην παρουσίαση των υποψηφίων, επιθυμούμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και για τα παιδιά μας, αυτό είναι και το κίνητρο που ενώνει την παράταξή μας. 

 

Σύντομο βιογραφικό

 

H Ολγα Κουρή-Καλλέργη MD, διδάκτωρ της Ιατρικής ΕΚΠΑ, γεννήθηκε στην Κέρκυρα, οπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Αποφοίτησε από την Ιατρική της Ρώμης La Sapienza με άριστα. Ειδικεύθηκε στην Μαιευτική και Xειρουργική Γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο Τor Vergata. Εξειδικεύθηκε στην Εμβρυομητρική Ιατρική και τις εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου στο νοσοκομείο Winthrop του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU - USA). Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια ως ομιλήτρια και έχει έντονη παρουσία στην επιστημονική αρθρογραφία. Έχει βραβευθεί για την πολυετή κοινωνική προσφορά της και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Axion Hellas. Γνωρίζει  Ιταλικά, Γαλλικά και Αγγλικά. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή της Χειρουργικής Χάρη Ιωαννίδη και έχει ένα γιό, τον Κωνσταντίνο.

 

ΦΩΤΟ ΟΛΓΑ ΚΟΥΡΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.