Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

8 θέσεις ειδικευμένων γιατρών για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
29 Φεβρουαρίου 2024 / 15:32
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Από τις 12-29 Μαρτίου η υποβολή των αιτήσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων προχωρά το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου η σοβαρή υποστελέχωση έχει χτυπήσει «κόκκινο» για τη λειτουργία καίριων Κλινικών, προβλέπονται συνολικά 8 θέσεις, κρίσιμων ειδικοτήτων, οι οποίες καταμερίζονται ως εξής:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ,  1 ΘΕΣΗ

ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α’, 1 ΘΕΣΗ

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α’, 1 ΘΕΣΗ

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, 1 ΘΕΣΗ

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α’, 1 ΘΕΣΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α’, 1 ΘΕΣΗ

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ (για την Ειδική Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου), ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β’, 1 ΘΕΣΗ

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α’, 1 ΘΕΣΗ

 

Αιτήσεις

Η έγκριση για την προκήρυξη των θέσεων, την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έχει αναρτηθεί ήδη στη Διαύγεια. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr, ξεκινάει στις 12 Μαρτίου (ώρα 12.00) και λήγει στις 29/03 (ώρα 15.00).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν περίπου 100 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων στον βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή.

Όπως πάντως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προκηρύξεις μόνιμων θέσεων υγειονομικού προσωπικού.

Και νοσηλευτικό προσωπικό

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα προκηρύχθηκαν και 2.145 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και τους φορείς του Υπουργείου Υγείας. Για την Κέρκυρα προβλέπονται συνολικά 53 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και συγκεκριμένα: 2 ΠΕ, 42 ΤΕ και 9 ΔΕ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.