Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

30 διεθνείς πτήσεις τον Μάρτιο στο «Ι. Καποδίστριας»

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
23 Φεβρουαρίου 2024 / 09:01
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ποιοι είναι οι πρώτοι προορισμοί που θα έχουν απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τριάντα πτήσεις εξωτερικού αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας μέσα στον Μάρτιο, εγκαινιάζοντας τη φετινή τουριστική σεζόν.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, η πλειονότητα αυτών αναμένονται την τελευταία ημέρα του Μαρτίου, με πτήσεις που θα εκτελούν τρεις αεροπορικές εταιρείες.

Όπως έχει δημοσιεύσει ήδη η «Ε» (16-02-2024), η πρώτη πτήση προσγειώνεται επί κερκυραϊκού εδάφους, το Σάββατο 9 Μαρτίου. «Ποδαρικό» στο «Ι. Καποδίστριας» κάνει η Ryanair, με πτήση που έρχεται από το Βερολίνο, δυναμικής 189 επιβατών.

Η συγκεκριμένη πτήση θα επαναλαμβάνεται μόνο τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου (9-10/03, 16-17/03, 23-24/03) μέχρι να ξεκινήσουν το πτητικό τους έργο και οι άλλες αεροπορικές εταιρείες και απομένει να φανεί αν οι πληρότητες για το μήνα αυτό,  θα «πιάσουν» τα επιθυμητά επίπεδα, με αύξηση στις αφίξεις.

Και αυτή τη χρονιά πάντως παρατηρείται μια σημαντική δυναμική από τις αεροπορικές εταιρείες low cost που κατέχουν για την ώρα τουλάχιστον, την πρωτοκαθεδρία στις αφίξεις, εντάσσοντας στον προγραμματισμό τους και νέους προορισμούς. Από τις 30 δηλαδή προγραμματισμένες αφίξεις για τον μήνα Μάρτιο, οι 29 θα πραγματοποιηθούν από τις low cost εταιρείες Ryanair και Easyjet.

14 πτήσεις στις 31/03

Το πτητικό έργο πάντως των αεροπορικών εταιρειών πυκνώνει σταδιακά μετά τις 26 Μαρτίου, με αποκορύφωμα την Κυριακή 31 Μαρτίου, όπου αναμένονται οι περισσότερες αφίξεις. Ειδικότερα, την τελευταία μέρα του Μαρτίου θα προσεγγίσουν το αεροδρόμιο συνολικά 14 πτήσεις από Βερολίνο (μια από Ryanair και μια από Easyjet), Καρλσρούη, Μάντσεστερ, East Midlands,  Λίβερπουλ (μια από Ryanairκαι μια από Easyjet), Βαρκελώνη, Μιλάνο, Βρότσλαβ, Λονδίνο (μια από Easyjet και μια από British Airways), Μπέλφαστ και Μπρίστολ. Νωρίτερα, στις 26/03, αναμένονται τρεις πτήσεις από Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ και Μιλάνο, στις 27/03 δυο από Βερολίνο και Μπέρμιγχαμ, στις 28/03 δυο από East Midlands και Μιλάνο, στις 29/03 από Λονδίνο και Μάντσεστερ και στις 30/03 μια από Βερολίνο.

Στις 9 Μαρτίου

Με την ευκαιρία πάντως της πρώτης άφιξης από το εξωτερικό, στις 9 Μαρτίου, αναμένεται να δοθεί προς χρήση ολόκληρος ο διάδρομος του αεροδρομίου για την προσέγγιση μεγάλων αεροσκαφών. Αυτή τη στιγμή εργασίες εκτελούνται σε ένα τμήμα του, μήκους 563 μέτρων και για τον λόγο αυτό οι πτήσεις προς και από Αθήνα εκτελούνται με μικρά αεροσκάφη. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το μήκος του διαδρόμου θα ανέρχεται στα 2.475 μέτρα.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.