Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε τεντωμένο σχοινί η Moνάδα Τεχνητού Νεφρού

Νοσοκομείο Κέρκυρας
15 Φεβρουαρίου 2017 / 14:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο σημείο μηδέν και πάλι η Νεφρολογική Μονάδα του Νοσοκομείου, που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η απόσπαση του νεφρολόγου Χρήστου Μπαντή, αποσπασμένου από το Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, λήγει το Μάρτιο και έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την παράτασή της. Αυτό σημαίνει ότι η κλινική, η οποία προβλέπεται από το οργανόγραμμα να διαθέτει τέσσερεις νεφρολόγους, θα μείνει μόνο με έναν: τη Διευθύντρια Ιουλία Κωστίμπα.
Αυτή η εξέλιξη έχει δημιουργήσει ανησυχίες στους νεφροπαθείς και μάλλον δικαιολογημένα. Ζουν εδώ και χρόνια αυτήν την ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί και δυστυχώς δεν βλέπουν βελτίωση. 
Στο μεταξύ οι θέσεις νεφρολόγων που είχαν προκηρυχθεί δεν καλύπτονται, κυρίως λόγω της υποστελέχωσης που αναγκάζει τους γιατρούς να εργάζονται σε εξαντλητικά ωράρια, όπως έχουν επανειλημμένα καταγγείλει οι ασθενείς αλλά και τα σωματεία των γιατρών του Νοσοκομείου. Αυτό έχει οδηγήσει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προκηρύξει εκ νέου μία θέση νεφρολόγου με βαθμό διευθυντή και άλλη μία θέση επιμελητή.
Μιλώντας στο enimerosi.com ο διοικητής Φοίβος Κακαβίτσας, ανέφερε ότι έχει ενημερώσει από χθες την 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την ανάγκη μετακίνησης νεφρολόγου και εκτιμά ότι η υπηρεσία θα ανταποκριθεί άμεσα. Μάλιστα σημειώνει με έμφαση ότι η Νεφρολογική Κλινική δεν πρόκειται να κλείσει, ούτε να κινδυνεύσουν ζωές: «Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι ασθενείς είναι ότι ούτε πρόκειται να έχουν πρόβλημα με τις αιμοκαθάρσεις τους, ούτε υπάρχει περίπτωση να κλείσει η Μονάδα».