Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από την Τρίτη 30 Ιανουαρίου ανοιχτό και πάλι το «Ι. Καποδίστριας»

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
26 Ιανουαρίου 2024 / 13:11
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι εργασίες θα συνεχιστούν σε μικρότερη έκταση και με το άνοιγμα. Μόνο μικρά αεροσκάφη μέχρι τις 8 Μαρτίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοίγει την Τρίτη 30 Ιανουαρίου το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, μετά το 14ημερο κλείσιμο, λόγω εργασιών για την αναβάθμιση του διαδρόμου.

Οι εργασίες έγιναν στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της δεύτερης φάσης του έργου αναμόρφωσης και ανακατασκευής του διαδρόμου, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν σε μικρότερη έκταση και με το άνοιγμα του αεροδρομίου, χωρίς να παρεμποδίζεται ωστόσο το πτητικό πρόγραμμα. Το σχετικό ΝΟΤΑΜ εκδόθηκε στις 22 Ιανουαρίου, με ισχύ από 30/01 έως και 08/03. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο διάδρομος για το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα υποδέχεται μόνο μικρά αεροσκάφη, ενώ από το Σάββατο 9 Μαρτίου θα είναι ελεύθερη η χρήση όλου του διαδρόμου, ενόψει και της έλευσης των πρώτων διεθνών πτήσεων που θα σημάνουν την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Ήδη μάλιστα η Aegean Αirlines ανακοίνωσε ότι για το διάστημα 30/01/2024 – 13/03/2024 υποχρεούται, σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του αεροδρομίου, να εκτελεί τις πτήσεις της με τύπο αεροσκάφους ATR-600 καθ’ όλη την περίοδο των έργων. Σύμφωνα με την εταιρεία «όσοι επιβάτες έχουν προγραμματισμένη πτήση από και προς Κέρκυρα τις παραπάνω ημερομηνίες, θα λάβουν σχετική ενημέρωση».

Από πέρσι

Υπενθυμίζεται ότι τον χειμώνα του 2022 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών στο διάδρομο του αεροδρομίου της Κέρκυρας, με τα έργα βελτίωσης να συνεχίζονται  και αυτό τον χειμώνα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του «Ι. Καποδίστριας». Σύμφωνα με την Fraport Greece, η διακοπή της λειτουργίας του διαδρόμου για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ήταν απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου, της μορφολογίας του εδάφους και του περιβάλλοντα χώρου. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια των εργασιών, μόνον οι πτήσεις ελικοπτέρων αεροδιακομιδών.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω εργασίες αποτελούν μέρος της Σύμβασης Παραχώρησης. Όπως επισημαίνει η Fraport Greece,το συγκεκριμένο έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα εξυπηρέτησης όχι μόνο μεγαλύτερων αεροσκαφών αλλά και αυξημένου αριθμού πτήσεων, καθώς με το πέρας των εργασιών, το συνολικό μήκος του διαδρόμου θα ανέρχεται στα 2.475 μέτρα. Σημειώνεται ότι η πρώτη άφιξη στο Ι.Καποδίστριας για την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, είναι προγραμματισμένη από την Aegean στις 8.30 π.μ. από την Αθήνα.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.