Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 300.000 ευρώ για την ώρα το κόστος για την τουριστική προβολή της ΠΙΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
19 Ιανουαρίου 2024 / 09:54
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για την έγκριση του προγράμματος για το 2024

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σημαντικά διαφοροποιημένο είναι το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το 2024 μετά την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της ΠΙΝ.

Οι αλλαγές έγκειται τόσο στον αριθμό τουριστικών εκθέσεων που βρίσκονται στο πεδίο ενδιαφέροντος της σημερινής ηγεσίας όσο και στον προϋπολογισμό. Το κόστος για την ώρα τουλάχιστον, περιορίζεται στις 300.000 ευρώ (αν δεν αναμορφωθεί ο π/υ) για τις δράσεις τουριστικής προβολής των Ιονίων Νήσων, οι οποίες θα καλυφθούν από πόρους του ΠΔΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο π/υ για το αντίστοιχο πρόγραμμα του 2023, ήταν σημαντικά ενισχυμένος, λόγω μεταφερόμενων πιστώσεων του προηγούμενου ΠΔΕ στο επόμενο αλλά και χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, αγγίζοντας το 1.348.000 ευρώ για συμμετοχή σε 23 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. 

Εκτάκτως

Σήμερα μάλιστα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων καλείται σε έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση (3 μ.μ.), μέσω τηλεδιάσκεψης για την έγκριση του προγράμματος δράσεων τουριστικής προβολής της ΠΙΝ καθ των Περιφερειακών Ενοτήτων για το 2024. Το θέματα έρχεται ως επείγον, «εξαιτίας της καθυστέρησης του ΕΟΤ να ανακοινώσει το ετήσιο πρόγραμμά του για τη συμμετοχή στις διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη συμμετοχή μας σε αυτές, οι οποίες είναι χρονοβόρες. Η Περιφέρεια προκειμένου να εκτελέσει το πρόγραμμά της, απαιτείται να υποβάλλει στον ΕΟΤ για την παροχή σύμφωνη γνώμης από το διοικητικό του συμβούλιο και έπονται εκδόσεις προσκλήσεων, αποφάσεων, αναθέσεων, υπογραφές συμβάσεων, αναρτήσεις, μεταφορά υλικού, προετοιμασία περιπτέρων και μετακινήσεων», επισημαίνεται στην εισήγηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή, ο οποίος έχει κρατήσει το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού.

Στόχευση

Με βάση τον σχεδιασμό της σημερινής ηγεσίας, η Περιφέρεια θα λάβει μέρος σε 12 τουριστικές διεθνείς εκθέσεις για το 2024. Η τουριστική προβολή θα επικεντρωθεί κυρίως στις αγορές της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας μέσω των εκθέσεων και της διοργάνωσης εκδηλώσεων  και road shows σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία). 

Στόχευση επίσης αποτελεί η επέκταση σε νέες αναδυόμενενες αγορές με βάση τις νέες τάσεις στις ροές, καθώς και η ποιοτική βελτίωση του τουρισμού με ενίσχυση εναλλακτικών μορφών του (πολιτιστικός, θρησκευτικός, συνεδριακός, city breaks). Επίσης συμμετοχή και σε θεματικές εκθέσεις (π.χ γαστρονομία, οικοτουρισμός, καταδυτικός τουρισμός). Επίσης η συμμετοχή και σε θεματικές εκθέσεις (π.χ γαστρονομία, οικοτουρισμός, καταδυτικός τουρισμός), όπως και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω της συνδιαφήμισης με αεροπορικές εταιρείες για στπόχευση των κύριων αγορών στόχων, π.χ της Βρετανίας και Γερμανίας.

12 τουριστικές εκθέσεις

Διευκρινίζεται ότι η συμμετοχή αφορά ενδεικτικά και όχι περιοριστικά στις ακόλουθες τουριστικές εκθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται μικροέξοδα για εδέσματα και ποτά, παραδοσιακά και αναμνηστικά είδη, καθώς και έξοδα διερμηνείας ή μετάφρασης.

Ειδικότερα για το α΄εξάμηνο του 2024 προτείνεται η συμμετοχή σε εφτά τουριστικές εκθέσεις:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ, TRAVEL,UTAZAS, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, 22 – 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΕΟΤ)

ΣΕΡΒΙΑ, INTERNATIONAL FAIR OF TOURISM (IFT), ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, 22 – 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΑΝΙΑ, FERRIE FOR ALLE, ΧΕΡΝΙΝΓΚ, 23 -25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΤΒ,  ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 5-7 ΜΑΡΤΙΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΕΟΤ)

ΙΤΑΛΙΑ, ΒΜΤ, ΝΑΠΟΛΗ, 14-16 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΥΣΤΡΙΑ FERIENMESSE,  ΒΙΕΝΝΗ, 14-17 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ TRAVEL EXPO CYPRUS, ΛΕΥΚΩΣΙΑ, 19-21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ:

ΓΑΛΛΙΑ, IFTM-TOP RESA, ΠΑΡΙΣΙ, 17-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, WORLD TRAVEL MARKET, ΛΟΝΔΙΝΟ, 5-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

PHILOXENIA, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΟΛΩΝΙΑ, ITTF WARSAW,ΒΑΡΣΟΒΙΑ, 21-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΙΣΠΑΝΙΑ, IBTM, BARKELVNH, 19-21 NOEMΒΡΙΟΥ

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟ, μία έκθεση βαρόμετρο για τον τουρισμό αποτελεί η ΙΤΒ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βερολίνο

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.